Ούτε γάτα, ούτε ζημιά: Το αμάξι που ξεχαρβάλωσε ο Κωνσταντάρας και το πλήρωσε ακριβά η Φίνος!

Στην ταινία του 1955  "Ούτε γάτα ούτε ζημιά", ο  νεαρός Κωνσταντάρας ξεχαρβάλωσε το αυτοκίνητο που δανείστηκε η Φίνος Φιλμ για τα γυρίσματα.

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά: Το αμάξι που ξεχαρβάλωσε ο Κωνσταντάρας και το πλήρωσε ακριβά η Φίνος!

Ταινία από τα "γεννοφάσκια" της Φίνος Φιλμ, το "Ούτε γάτα ούτε ζημιά" γυρίστηκε στην άγια δεκαετία του '50 με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη και την Ίλυα Λιβυκού, μολονότι στο επεισόδιο με το ξεχαρβαλωμένο αυτοκίνητο πρωταγωνιστεί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Οι ανάγκες της ταινίας απαιτούσαν έναν ηθοποιό που να ξέρει να σοφάρει όμως ο νεαρός Κωνσταντάρας τότε ακόμα δεν είχε ιδέα από αυτοκίνητο. Κι επειδή στα κοντινά πλάνα έπρεπε να είναι ο ίδιος στο βολάν, θεώρησε απλή υπόθεση να βάλει μπρος και να το μετακινήσει λίγα μέτρα πιο κάτω.

Το υπέροχο αυτό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο το είχε δανειστεί κατά παραγγελία του Σακελλάριου, ο φροντιστής Παντελής Παλιεράκης από ένα φίλο του με την υπόσχεση να του το επιστρέψει άθικτο. Και είναι απορίας άξιο πώς τα κατάφερε ο αδέξιος Κωνσταντάρας να το ξεχαρβαλώσει με την πρώτη γκαζιά διαλύοντας πιστόνια, κυλίνδρους, κάρτερ και τα σχετικά.

Το αυτοκίνητο πάντως ακινητοποιήθηκε και ελλείψει ανταλλακτικών ο Φίνος υποχρεώθηκε να αποζημιώσει τον κάτοχό του καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 40000 δρχ. Αργότερα μόνο το διθέσιο όχημα επισκευάστηκε με ανταλλακτικά από την Αγγλία και το οδηγούσε ο ίδιος ο Φίνος κάνοντας το κομμάτι του αδιαφορώντας για τα πειράγματα του Τσιφόρου και του Σακελλάριου...

Πηγή: «30 χρόνια πίσω από την κάμερα της Φίνος Φιλμ», του Αλκίνοου Μπουνιά Εκδοτικός Οίκος: ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ Έτος Έκδοσης: 1987...