Βέγγος τσιφούτης και μίζερος; Κι όμως!

Έχετε δει ποτέ τον άνθρωπο Θανάση να  παίζει τον σπαγγοραμένο και τον αναξιοπρεπή;  Αποτελεί κινηματογραφικό παράδοξο να υποδύεται ο Βέγγος κάποιον αντιήρωα. Συνέβη όμως κι αυτό.

Βέγγος τσιφούτης και μίζερος; Κι όμως!

Στην ταινία "Θα σε κάνω βασίλισσα" ο συμπαθής ηθοποιός που στην καριέρα του ενσάρκωσε κυρίως ρόλους ανθρωπιάς, εμφανίζεται ως ένας άπληστος και μίζερος τύπος. Ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων και εργολάβος οικοδομών έχει στην ουσία "καταδικάσει" τη σύζυγό του σε μια ζωή μίζερη και αντίξοη, προκειμένου να ικανοποιήσει ο ίδιος την αθεράπευτη φιλαργυρία του.

Στο σενάριο φυσικά προβλέπονται οι τρόποι και τα μέσα που θα σωφρονίσουν τον απαράδεκτο τσιφούτη, αποτελεί όμως τολμηρή ανατροπή αυτός ο αντιήρωας και φωτίζει νέες ερμηνευτικές εκδοχές του φαινομένου Θανάσης Βέγγος. Στη σκηνή που παρακολουθούμε ο Βέγγος παραδίδει μαθήματα πολιτικής οικονομίας αποδεικνύοντας πως το μυαλό ενός τσιγκούνη λειτουργεί ως αριθμομηχανή και κάνει ένα σωρό συνδυασμούς με οικονομικά και κοινωνικά μεγέθη.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ηθοποιών παρουσιάζει θαυμαστή οικονομία και εκτυλίσσεται σαν ένα πετυχημένο ανέκδοτο που προσφέρει άφθονο γέλιο. Αρετές του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου που δεν εκτιμήθηκαν δεόντως στην εποχή τους.

Η ταινία "Θα σε κάνω βασίλισσα", με πρωταγωνιστές τον Βέγγο και τον Κωνσταντάρα προβλήθηκε το 1964 ως παραγωγή της εταιρίας Καραγιάννης-Καρατζόπουλος σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Στο ρόλο της άτυχης συζύγου η Νίκη Λινάρδου, ο μεγάλος έρωτας του Σακελλάριου...