Ο Νίκος Ρίζος δεν είναι κομμουνιστής! (vid)

Είναι δυνατόν ένας αστυφύλακας να είναι ταυτόχρονα κομμουνιστής και σεσημασμένος διαρρήκτης. Όχι βέβαια!

Ο Νίκος Ρίζος δεν είναι κομμουνιστής! (vid)

Ο Νίκος Ρίζος δεν θέλει να έχει καμία, μα καμία, σχέση με τα ξαδέρφια που φέρουν το ίδιο ονοματεπώνυμο Ο Στέφανος Ληναίος, ο Νίκος Τσούκας και ο Νίκος Ρίζος που ερμηνεύουν τρεις διαφορετικές εκδοχές του Χρήστου Δελημάνη δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το παράξενο είναι πώς αυτή η ταινία με την τολμηρή πολιτική σάτιρα πέρασε από τη λογοκρισία της εποχής, αν σκεφτεί κανείς ότι γυρίστηκε και προβλήθηκε μεσούσης της δικτατορίας, το 1969.

Η Άννα Φόνσου είναι η "Κόμισσα της Φάμπρικας" σε ένα ρόλο προβλέψιμης ανατροπής. Σε κάθε περίπτωση όμως η σκηνοθεσία και οι αβίαστες όσο και οι φιλότιμες ερμηνείες των ηθοποιών δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα σε μια εποχή μάλιστα που ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος πνέει τα λοίσθια.

Στη σκηνή που παρακολουθούμε ο Νίκος Ρίζος με την Γιώτα Σοϊμίρη εκπροσωπούν το προλεταριάτο και το υποπρολεταριάτο σε μια αυλή, γνώριμο σκηνικό της δεκαετίας του '60. Η "Κόμισσα της Φάμπρικας" σε σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά, Κώστα Πρετεντέρη, σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα και παραγωγή Κλέαρχου Κονιτσιώτη έκοψε ούτε λίγο ούτε πολύ 222.129 εισιτήρια.