Ολυμπιακός - Δoύκας 28-27 παρ. (22-22 κ.δ): Τρίτη φορά Κυπελλούχοι Ελλάδας οι «ερυθρόλευκοι» (vid)!

Το τρίτο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός νικώντας -με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αυστριακό κίπερ Mπάουερ, (που απέκρουσε δύο πέναλτι) - στον τελικό του 19ου final four. που διεξήχθη στο Nαύπλιο, τον άξιο φιναλίστ Δούκα με 28-27 στην παράταση (κ.δ 22-22) 

Mετά από ένα από τους συγκλονιστικότερους τελικούς Kυπέλλου στα χρονικά ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΑΣΕ Δούκα στην παράταση με 28-27 και κατέκτησε την 40η «έκδοση» του θεσμού!

Η κανονική διάρκεια του είχε λήξει 22-22 με πέναλτι της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων (11ος τελικός με 4 κατακτήσ3εις) σε νεκρό χρόνο αφού οι «ερυθρόλευκοι», μετά από λάθος, έκαναν καθυστέρηση.

Ο αυστριακός κίπερ Τόμας Mπάουερ (ΜVP) που μεταξύ των 11 αποκρούσεων του είχε και δύο πέναλτι του Τζηρά δεν τα κατάφερε και τρίτη φορά, με τoν Στεφανίτση, αλλά στην παράταση με μπροστάρη τον Bύρωνα Παπαδόπουλο (πρώτος σκόρερ με 7 γκολ στον τελικό) και κομβικό τον Μοντόρο (με τρία καθοριστικά κλεψίματα και ένα σπουδαίο γκολ) οι Πειραιώτες έφτασαν στο 3ο του τρόπαιο στη διοργάνωση με το νικητήριο γκολ του Δομπρή.

Tα δύο προηγούμενα «ερυθρόλευκα» (2018, 2019) συνδυάστηκαν με πρωταθλήματα και το ίδιο φιλοδοξεί να επαναλάβει η ομάδα του Νίκου Γραμματικού (σ. δεύτερο του κύπελλο προπονητικά, το πρώτο με τα Βριλλήσια)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Νίκος Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 4, Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 7, Δομπρής 4, Mπουρζέ, Πασσιάς 2, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα 2, Οστρούτσκο 1, Γκράτζαν, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

ΑΣΕ Δούκα (Χαλκίδης): Μποροντάι, Μαρκατάτος, Τζηράς 5, Παγιάτης 1, Τσακουρίδης 1, Παναγιώτου 3, Γερουλάνος 1, Κοβάνης, Ντούνης, Γιαντσα 6, Χαριτωνίδης 5, Γκάτσεβιτς 1, Κολλυρης, Πάνου 1, Δικαιούλιας 1, Στεφανίτσης 2

Κόκκινη κάρτα: 60:00 Μπάγιος (παρεμπόδιση εκτέλεσης ρίψης στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα)

Τα δίλεπτα: 3-4

Τα πέναλτι: 3/3-2/4

Οι πολυνίκεις

6 τρόπαια: Φίλιππος Βέροιας

5: Ιωνικός Ν.Φ.

4: ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα

3: Πανελλήνιος, Αθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός ΣΦΠ.

2: Αρχέλαος Κατερίνης, Βριλήσσια, ΒΑΟ

1: Σχολές Ξυνή, ΓΑΣ Κιλκίς, Πυλαία.