Ολυμπιακός: Αθλητικός διευθυντής ο Σανίκης

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Γρηγόρης Σανίκης, καθώς θα αναλάβει χρέη αθλητικού διευθυντή στην ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Αθλητικός διευθυντής ο Σανίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεχίζουν μαζί Ολυμπιακός και Όμιλος Ξυνή

«Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του αθλητικού διευθυντή του τμήματος χάντμπολ ανδρών από τον Γρηγόρη Σανίκη.

Η σπουδαία καριέρα ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών ολοκληρώθηκε τη φετινή σεζόν, μετά από 25 συναπτά έτη γεμάτα διακρίσεις, τίτλους και παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Bundeslinga, στο οποίο αγωνίστηκε για 9 χρόνια και πέτυχε περισσότερα από 800 γκολ.

Ο Γρηγόρης Σανίκης αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας υπηρετήσει για 20 χρόνια το εθνόσημο, μετρώντας 126 συμμετοχές με την εθνική ανδρών και 10 εγχώριους τίτλους. Στα τρία χρόνια παραμονής του στην ομάδα χάντμπολ του συλλόγου μας, ο Γρηγόρης Σανίκης συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των δύο διαδοχικών νταμπλ.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στον Ολυμπιακό ως αθλητή, τον… καλωσορίζουμε με τη νέα ιδιότητα, του αθλητικού διευθυντή και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ολυμπιακός: Παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας ο Κλιάιτς

Η δήλωση του Γρηγόρη Σανίκη:

«Με ανάμεικτα συναισθήματα αλλά και μια επίγευση πληρότητας και βεβαιότητας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, αποχωρίζομαι την ιδιότητα του αθλητή που επί 25 συναπτά έτη ακολούθησα. Με τα πάνω και τα κάτω, τις χαρές και τις λύπες, τον πόνο, την ανακούφιση και, το πιο σημαντικό, πλήρης από τα βιώματα αυτής της διαδρομής. Οφείλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλους την οικογένειά μου για την αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και κατανόηση σε αυτό το μακρύ ταξίδι, καθώς και όλους τους συναθλητές, προπονητές, παράγοντες και περίοικους στον χώρο του αθλήματος, για όλα αυτά που περάσαμε μαζί. Το οποιοδήποτε δε σφάλμα ή άδικο προήλθε από δική μου υπαιτιότητα, σε όλα αυτά τα χρόνια, ευελπιστώ να παραγραφεί και να μείνουν οι ευχάριστες αναμνήσεις για τη συνέχεια.

Παράλληλα, κάνοντας πράξη αυτό που προανήγγειλα πριν από 2 χρόνια ταυτόχρονα με την ανανέωση του συμβολαίου μου με τον Ολυμπιακό, με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν κλείνει μεν ο κύκλος της αθλητικής μου υπόστασης και η ενεργός δράση στο μεγαλύτερο σωματείο της χώρας. Ανοίγει δε ένα εξίσου ενδιαφέρον και δημιουργικό κεφάλαιο, έστω και εκτός του μέχρι πρότινος οικείου πλαισίου των τεσσάρων γραμμών, από το πόστο του αθλητικού διευθυντή του τμήματος χάντμπολ στο ίδιο περιβάλλον. Η ανάθεση των νέων μου καθηκόντων και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου από τη διοίκηση του σωματείου, τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη και τον γενικό διευθυντή του τμήματος Ευθύμη Πουρνάρα, αποτελεί τιμή και χαρά μου ταυτόχρονα. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να βρίσκεται πάντα ο Ολυμπιακός μας στη φυσική του θέση, που δεν είναι άλλη από την κορυφή».