Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό του χάντμπολ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Δούκα με 29-24 και με σκορ 2-0 πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό του χάντμπολ

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον τελικό την ΑΕΚ που νωρίτερα προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με συνολικό σκορ 2-0 του Δούκα και πλέον ετοιμάζονται για την κατάκτηση της handball premier league στους τελικούς που οι ημερομηνίες τους θα ανακοινωθούν αύριο (10/05).

Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο εξάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή επικράτησε 29-24 στο Δαϊς του ΑΣΕ Δούκα, στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι-οφ της Α1 χάντμπολ των ανδρών, και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την ΑΕΚ. Αντίθετα, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων θα διεκδικήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

Οπως και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, το περασμένο Σάββατο (5/5) στο Ρέντη, ο ΑΣΕ Δούκα έβαλε... δύσκολα στους “ερυθρόλευκους”, ακολουθώντας κατά πόδας στο σκορ μέχρι το 50΄. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 14-14 και οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν ως το 23-23, περίπου οκτώμισι λεπτά πριν τη λήξη. Δύο συνεχόμενα γκολ του Τζηρά (κορυφαίος του αγώνα με οκτώ τέρματα) έδωσαν προβάδισμα 25-23 στους φιλοξενούμενους στο 55΄ και, καθώς οι γηπεδούχοι “μπλόκαραν” επιθετικά, τα τέρματα των Λιάπη και Μισαηλίδη ανέβασαν το “ερυθρόλευκο” σερί στο 4-0 και “καθάρισαν” το παιχνίδι. Στην πρώτη του σεζόν, το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού εξασφάλισε την παρουσία του στους τελικούς της Α1 και πλέον θα μονομαχήσει για τον τίτλο με την ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι η σειρά των τελικών θα αρχίσει μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ενωσης με την Ποταϊσα Τούρντα, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου αγώνα την Τετάρτη 23/5.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Κωστής Μπούνας): Μωραΐτης, Τόμπρος, Παπαπούλιος, Γκέρτσος, Νομικός, Αποστολίδης, Μίτροβιτς, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος, Ζιβούλοβιτς, Τζανιδάκης, Νταρσουλάντ, Αραπακόπουλος, Κολλύρης, Κεδέρης .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Παπαδόπουλος, Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης, Κανδύλας, Σανίκης, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

Περισσότερα σε λίγο...