Σάλος στην Κύπρο για το «Famagusta Handball Cup 2020»

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η διοργάνωση του τουρνουά χάντμπολ «Famagusta Handball Cup 2020» στο ψευδοκράτος, καθώς οι Τούρκοι αναφέρουν ως τόπο διεξαγωγής την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Σάλος στην Κύπρο για το «Famagusta Handball Cup 2020»

Το τουρνουά που είναι ιδιωτικό και φέρει το όνομα το «Famagusta Handball Cup 2020» θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 19 Αυγούστου με τη συμμετοχή δώδεκα χωρών, στην κατηγορία των Κ17.

Συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος οι Καναδάς, Πολωνία, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Παλαιστίνη, Ινδία, Πακιστάν, Ουζμπεκιστάν, Ακτή Ελεφαντοστού και Νότια Αφρική.

Μάλιστα το τουρνουά βρίσκεται υπό την αιγίδα του «Interamnia World Cup», ενώ ο πρόεδρος του είχε λάβει πρόσκληση πριν από λίγους μήνες από την ομοσπονδία χάντμπολ KKTC, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί τόσο από την ΙΗF (διεθνής ομοσπονδία) ούτε και από την EHF (ευρωπαϊκή ομοσπονδία).

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης πήρε θέση μέσω ανακοίνωσης υποστηρίζοντας πως έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με αφορμή την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως τόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ενημερώνει ότι αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε για το διεθνές τουρνουά χάντμπολ στα κατεχόμενα, πως έχει προβεί σε όλες τις δέουσες και απαραίτητες ενέργειες σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους κρατικούς και θεσμικούς αρμόδιους φορείς (Υπ. Εξωτερικών, ΚΟΑ, ΚΟΕ) με σκοπό τη τάχιστη επίλυση του. Επιπλέον, διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλα τα διεθνή βήματα, που προϋποθέτει η συγκεκριμένη διαδικασία».