Τουρκικός Τύπος και Ερντογάν κατά Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τους Τούρκους παίκτες του χάντμπολ

Η απόφαση του Ολυμπιακού και ΑΕΚ να τιμωρήσουν τους Τούρκους αθλητές τους στο χάντμπολ, οι οποίοι χαιρέτισαν στρατιωτικά, σχολιάστηκε από το τουρκικά ΜΜΕ αλλά και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικός Τύπος και Ερντογάν κατά Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τους Τούρκους παίκτες του χάντμπολ

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους Τούρκους χαντμπολίστες τους για τον στρατιωτικό χαιρετισμό στον οποίο προέβησαν με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας.

Η ομάδα του Πειραιά μάλιστα τιμώρησε με οριστική διακοπή συμβολαίου του Ντουρμούς Αλί Τινκίρ, ενώ η ΑΕΚ, κατόπιν διαμαρτυρίας της Original, προέβη σε τρίμηνη διακοπή συμβολαίου του Γιουνούς Οζμουσούλ,ο οποίος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του.

Ο τρόπος που οι ελληνικές ομάδες διαχειρίστηκαν τους παίκτες δεν στην Άγκυρα, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αλλά και σχολιάστηκε από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Αχώνευτος γείτονας. Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός», έγραψε η εφημερίδα Σαμπάχ, ενώ η η Γενί Σαφάκ αναφέρεται σε «απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαιο παικτών της εθνικής ομάδας επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε: «Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται τους αθλητές που χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης. Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας»