Στους τελικούς Handball Premier ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με  2-0 νίκες επί του Αερωπού στους τελικούς της Handball Premier.

Στους τελικούς Handball Premier ο Ολυμπιακός

H ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε με 28-18 του Αερωπού, στην Έδεσσα, διπλασίασε τις νίκες της στην ημιτελική σειρά και προκρίθηκε στους τελικούς της Handball Premier, όπου θα διεκδικήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν και στην δεύτερη αναμέτρηση των δυο ομάδων, ότι είναι το φαβορί, φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση. Η σειρά των τελικών, που κρίνεται στις τρεις νίκες, αναμένεται να αρχίσει την Παρασκευή 17 Μαϊου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - AEK.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η δεύτερη ημιτελική αναμέτρηση, μεταξύ Ολυμπιακού και Αερωπού, άρχισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 3-1, με δυο γκολ του Αραπακόπουλου και ένα του Ρέϊνα, διευρύνοντας στη συνέχεια το προβάδισμα τους σε 7-2 και πάλι με γκολ του Ρέϊνα, στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Ακολούθησαν διαδοχικές ισοπαλίες για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με 13-12 υπέρ του Ολυμπιακού.

Δυο διαδοχικά τέρματα του Τσίλη, στην έναρξη του δεύτερου μέρους του παιχνιδιού, έδωσαν «αέρα» τριών γκολ, στους «ερυθρόλευκους», με 15-12. Μπούμπαλο και Τσίλης ανέβασαν τη διαφορά στο συν πέντε, με τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα.

Με το επιμέρους 15-6 του δεύτερου ημιχρόνου, το τελικό 28-18 ήρθε με χαρακτηριστική άνεση για τους Πειραιώτες, που έκαναν το 2-0 στην ημιτελική σειρά και «σφράγισαν» την πρόκριση για τους τελικούς της Handball Premier. Ο τίτλος του πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες, με τους νταμπλούχους Ελλάδας, να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Tα πεντάλεπτα: 1-2, 2-4, 3-8, 8-8, 10-10, 12-13 (ημχ.) 12-16, 13-18, 15-21, 16-23, 16-25, 18-28

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου, Μαυρόπουλος, Μαυροδουλάκης 3, Μησιρλίδης, Γάτσης 2, Τζουβάρας 1, Κράλλης 4, Θεοδωρόπουλος, Δημάκης, Μπάρμας, Βαφείδης, Μισαηλίδης 2, Κεσίδης 4, Κυριακού 2, Λιόφης, Λάππας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 3, Μούγιτς 2, Ρέινα 4, Κανδύλας 1, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 4, Κόντης 1, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης 2, Τσίλης 4.

Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 2/3-3/3

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα τον αγώνα και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα για τους τελικούς. Έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για την σειρά των τελικών».

Ο Tζούρο Μούγιτς από την πλευρά του είπε: «Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα αλλά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δώσαμε το δικαίωμα στην ομάδα της Έδεσσας να μας φτάσει στο σκορ. Στο δεύτερο μισό, μπήκαμε αποφασισμένοι και δεν αφήσαμε άλλα περιθώρια στον αντίπαλο. Θέλαμε να τελειώσουμε τη σειρά και αυτό κάναμε, μέσα από την άμυνα μας και τις λύσεις που βρήκαμε στην επίθεση. Κάναμε το δυο στα δυο και τώρα συγκεντρωνόμαστε στους τελικούς για να φτάσουμε στο νταμπλ».