Ολυμπιακός: Το προφίλ της Κρκα

Την σλοβένικη Κρκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του EHF European Cup.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Κρκα

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού έκανε δύο σπουδαίες εμφανίσεις στο Κλειστό της Ηλιούπολης και απέκλεισε την Μπρίξεν στη φάση των «16» του EHF European Cup.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου κληρώθηκαν με την Κρκα. Η ομάδα από τη Σλοβενία είναι αήττητη μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, όπως και ο Ολυμπιακός.

Η αντίπαλος των Πειραιωτών έχει αποκλείσει έως τώρα με δύο νίκες (23-32 και 33-25) τη Βιλγιάλντι (Εσθονία), τη Βίσε (Βέλγιο) με 27-31 και 37-31, αλλά και τη Σλόμποντα (Βοσνία) με 15-19 και 29-26 αντίστοιχα.

Την περσινή χρονιά η Κρκα ήρθε τέταρτη στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας με απολογισμό 18 νίκες και οκτώ ήττες. Φέτος είναι στην έβδομη θέση με επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Στο Κύπελλο πέρσι έφτασε στο final four, κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση, ενώ φέτος βρίσκεται στα προημιτελικά όπου θα παίξει με την πανίσχυρη Τσέλιε για μία θέση στο final four. Στην έως τώρα πορεία της η Κρκα μετρά μόλις την κατάκτηση του Σούπερ Καπ το 2018.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στο Νόβο Μέστο, μία πόλη 25.000 κατοίκων στα νοτιοανατολικά της Σλοβενίας κοντά στα σύνορα με την Κροατία και έχει πάρει το όνομα της από τον ποταμό Κρκα που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη χώρα με μήκος σχεδόν 100 χλμ.

Στο ρόστερ της κυριαρχούν οι Σλοβένοι, ενώ έχει τον 25χρονο Σέρβο αριστερό εξτρέμ Μάρκο Νίκολιτς με 28 γκολ στην Ευρώπη έως τώρα, τον Βόσνιο αριστερό εξτρέμ Μάρκο Μαϊστόροβιτς με 22 γκολ, τον Μαυροβούνιο δεξιό εξτρέμ Βόγισλαβ Βούκιτς με 21 γκολ και τον Σέρβο δεξιό ίντερ Βέλικο Στανόγεβιτς με 16 γκολ.

Το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κρκα στα προημιτελικά του EHF European Cup θα γίνει στις 23 ή στις 24 Μαρτίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 30 ή στις 31 Μαρτίου.