Ξανάχασε (29-28) στα Σκόπια η Εθνική Ανδρών

Και το δεύτερο -και τελευταίο προετοιμασίας ενόψει του Εuro 2024- φιλικό τεστ με τη Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια έληξε με ήττα της Εθνικής Ανδρών με σκορ 29-28

Ξανάχασε (29-28) στα Σκόπια η Εθνική Ανδρών

α, φιλική, ήττα γνώρισε η Εθνική Ανδρών στα Σκόπια από την αντίστοιχη της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά την χθεσινή με 33-30 η «γαλανόλευκη» έχασε (29-28) και το δεύτερο αγώνα της στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών της αγώνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της συμμετοχής της στο EURO 2024 (10-28/01).

Παρά το κακό ξεκίνημα (9-2) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε τη δύναμη και τις λύσεις να επιστρέψει στο ματς.

Το ημίχρονο έκλεισε με 15-12 και στη συνέχεια η Εθνική έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με +2 (20-22 στο 50’ και 25-27 στο 55’), αλλά στο τελευταίο 5λεπτο οι γηπεδούχοι με την συνδρομή και των συμπατριωτών τους διαιτητών κατάφεραν να κερδίσουν με 29-28.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Ζαραβίνας έκανε τον απολογισμό των δύο φιλικών:

«Είχαμε καλύτερη εικόνα στο 2ο παιχνίδι. Στην αρχή υπήρξε ένα κενό διάστημα λόγω πολλών χαμένων σουτ από τα 6 μέτρα και μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά αντιδράσαμε σωστά και στη συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας και καταφέραμε να περάσουμε μπροστά ακόμη και με 2 γκολ. Δοκιμάσαμε καινούργια πρόσωπα και σχήματα. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά τα δύο ματς, πιστεύω ότι μας βοήθησαν πολύ στο στόχο μας».

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών επιστρέφει το Σάββατο (06/01) στην Αθήνα και θα ακολουθήσει πρόγραμμα προπονήσεων Κυριακή και Δευτέρα, ενώ την Τρίτη 9/1 το πρωί θα αναχωρήσει για το Μόναχο προκειμένου να πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε EURO.