Ισλανδία - Ελλάδα: Ήττα στο Ρέκιαβικ

Ήττα στην πρεμιέρα για του γ' προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 για την εθνική ανδρών στο χάντμπολ. 

Ισλανδία - Ελλάδα: Ήττα στο Ρέκιαβικ

Για περίπου 20 λεπτά πρόβαλε αντίσταση στην Ισλανδία η εθνική χάντμπολ των ανδρών, στην πρεμιέρα του γ' προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Από ένα σημείο κι έπειτα οι Σκανδιναβοί επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν στη νίκη με 35-21 (ημίχρονο 17-13), στον αγώνα που διεξήχθη στο Ρέικιαβικ.

Όσο η ελληνική ομάδα κρατούσε χαμηλά το σκορ και το ρυθμό του αγώνα, με δυνατή άμυνα και κάποιες καλές αποκρούσεις του Τσιλιμπάρη, κατάφερε να δυσκολέψει τους γηπεδούχους. Σταδιακά, όμως, με τους παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη να χρεώνονται πολλές δίλεπτες αποβολές και να υστερούν σε ταχύτητα και φυσική κατάσταση, οι Ισλανδοί εδραίωσαν το προβάδισμά τους και, από τα μέσα του β΄ ημιχρόνου και μετά, άνοιξαν αρκετά την «ψαλίδα» της διαφοράς, που έφτασε ως τα 15 τέρματα, πριν το τελικό +14 (35-21).

Επόμενο παιχνίδι για την εθνική είναι την Κυριακή (28/10, 17:00) στην Κοζάνη, με αντίπαλο την ΠΓΔΜ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Γκουντμουντσον): Γκούσταφσον, Πάλμαρσον 4, Κάρασον 5, Έλισον 6, Σιγκούρμανσον 4, Γκίσλασον, Έντβαρντσον, Μάγκνουσον 1, Ίνγκασον, Γκούναρσον 5, Κρίστιανσον, Γκούσταφσον, Άρναρσον 5, Γκούντιονσον 3, Θράστανσον, Γιόνσον 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Αρβανίτης): Τσιλιμπάρης, Αραμπατζής, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 2, Πασσιάς 2, Δομπρής 1, Τζηράς, Τσίλης 1, Κανδύλας, Ιωάννου 1, Ηλιόπουλος 4, Παπαδιονυσίου 4, Γουργούμης, Αραπακόπουλος 2, Ζαμπούνης.

Διαιτητές: Παβίσεβιτς- Ραζνάτοβιτς (Μαυροβούνιο)

Παρατηρητής: Γιόχανσεν (Νησιά Φερόε)

Κόκκινη: 34:14 Γκούσταφσον, 53:06 Πασσιάς (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 3/5-0/0.

Στις βιαστικές επιλογές στην επίθεση κατά τη διάρκεια του β` ημιχρόνου, αλλά και στο αγωνιστικό έλλειμα που παρουσίασε στην αμυντική λειτουργία, στάθηκε ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας χάντμπολ των ανδρών, Γιάννης Αρβανίτης, στις δηλώσεις που έκανε στο επίσημο site της OXE, μετά την ήττα από την Ισλανδία.