Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακός - Κόμλο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας και οι «ερυθρόλευκοι» Τσιλιμπάρης και Τζηράς μίλησαν για την μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Κόμλο. 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακός - Κόμλο

O Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Ουγγρική Κόμλο για την δεύτερη φάση του EHF Cup. Οι Πειραιώτες που είχαν ηττηθεί εκτός έδρας με διαφορά πέντε γκολ κατάφεραν να νικήσουν στο ''Μ.Μερκούρη'' και σε συνδυασμό με την διαφορά τερμάτων συνεχίζουν το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Ζαραβίνας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και στον κόσμο της ομάδας που την «αγκάλιασε» στο δύσκολο έργο που είχε.

Αναλυτικά δήλωσε:«Συζητάμε καταρχάς για μια διοργάνωση με πάρα πολύ δυνατές ομάδες και το κέρδος είναι ότι τα παιδιά θα παίξουν δυο ακόμα πολύ δυνατά παιχνίδια απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες, όπου θα έχει την ευκαιρία το κοινό του Ολυμπιακού να δει δυο σπουδαίες αναμετρήσεις. Κλειδί για την επιτυχία μας ήταν ο κόσμος, ο οποίος παρέσυρε όλη την ομάδα. Με το σημερινό αγώνα εκτός από τη νίκη επειδή έχουμε στην ομάδα καινούργια παιδιά που προέρχονται από το εξωτερικό είναι σημαντικό να αρχίσουν να καταλαβαίνουν την αύρα του Ολυμπιακού. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι την Τετάρτη για το ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να παρουσιαστούμε σοβαροί»

Από την πλευρά των παικτών ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης και ο Δημήτρης Τζηράς στάθηκαν στην ανατροπή που πραγματοποίησαν και στην στήριξη που είχαν από τους φίλους του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Τσιλιμπάρης: «Είναι η πρώτη ιστορική πρόκριση του τμήματος σε επόμενη φάση. Χωρίς να είμαι ενημερωμένος έχει πολλά χρόνια το ελληνικό χάντμπολ να προκριθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όλα έγιναν ακριβώς όπως τα είχαμε σκεφτεί. Είχαμε σκεφτεί ένα γεμάτο Ρέντη με τον κόσμο που σε όλα τα σημεία και ειδικά στο τέλος έδωσε την ώθηση για τον πρόκριση. Είχαμε κατανοήσει ότι πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ την αμυντική μας συμπεριφορά, πράγμα που συνέβη.

Από κει και πέρα το παιχνίδι μας επιθετικά ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως και στην Ουγγαρία. Όλο αυτό το μείγμα, κόσμος, δυναμική άμυνα και υψηλή απόδοση στην επίθεση, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε ίσως να έρθει λίγο πιο εύκολα αλλά ακόμα και έτσι πήραμε τεράστια ικανοποίηση με την πρόκριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Εμείς τώρα γνωρίζουμε που οδεύουμε, σε μια κλήρωση όπου οι πιθανότητες να βρούμε ένα μεγαθήριο και αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Τζηράς: «Σίγουρα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του τμήματος είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό το επίτευγμα. Ο κόσμος ήταν ο 8ος παίκτης σήμερα και μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε σε μια πολύ μεγάλη πρόκριση. Παρ’ ότι οι Ούγγροι πλησίασαν στο σκορ η ομάδα έδειξε ψυχραιμία και στην κρίσιμη άμυνα στο τέλος έδωσε το καλύτερο σουτ για να φτάσει ο Τσιλιμπάρης σε μια πολύ σημαντική απόκρουση. Πιστεύω ότι η ομάδα άμα παίζει έτσι με αυτή την απόδοση και αυτό τον κόσμο δεν έχει να φοβάται τίποτα. Τέτοιες τεράστιες προκρίσεις χτίζουν και διαμορφώνουν τις μεγάλες ομάδες».