Γραμματικός: «Υπάρχουν καλά στοιχεία, να χτίσουμε ομαδικό πνεύμα»

Ο Νίκος Γραμματικός σχολίασε την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του διεθνούς τουρνουά χάντμπολ στην Οχρίδα.

Γραμματικός: «Υπάρχουν καλά στοιχεία, να χτίσουμε ομαδικό πνεύμα»

Στον τελικό του Σαββάτου (26/8, 21:15) στο διεθνές τουρνουά της Οχρίδας προκρίθηκε, με «τρία στα τρία» στη φάση των ομίλων, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Μετά τις νίκες στα δύο πρώτα ματς του τουρνουά της Β. Μακεδονίας, κόντρα στην διοργανώτρια Οχρίδα (31-34) και την Μπεσίκτας (26-29), οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πέρασαν με επιτυχία και το τρίτο «τεστ», αφού νίκησαν την Γκόλντεν Αρτ με 28-26, με πρώτο σκόρερ τον Βίντα, με έξι γκολ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νίκος Γραμματικός, δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Γενικότερα, ήρθαμε στο συγκεκριμένο τουρνουά για να φτιάξουμε την ομάδα, να χτίσουμε ομαδικό πνεύμα και να μάθουμε ο ένας τον άλλον και αυτό σε μεγάλο βαθμό γίνεται. Υπάρχουν καλά στοιχεία μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχουν και αρνητικά, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, γιατί έρχονται από μια μεγάλη περίοδο ενός μήνα με διπλές προπονήσεις. Πρέπει και εγώ και οι παίκτες να ζητάμε το μάξιμουμ. Αύριο, παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, την Πέλιστερ, η οποία βρίσκεται πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας. Θα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό φιλικό, το οποίο χρειαζόμαστε, απέναντι σε μια ομάδα που πιστεύω, ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Final-4 στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο διεθνής αριστερός ίντερ των «ερυθρόλευκων», Σάββας Σάββας, υπογράμμισε: «Ήρθαμε σε αυτά τα τρία φιλικά, μετά από τρεις δύσκολες εβδομάδες προετοιμασίας, με σκοπό να γίνουμε ομάδα και να παίξουμε μαζί, αφού αυτό μετράει στην παρούσα φάση. Θέλουμε δουλειά σαν ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού δεν είχαμε μέχρι να έρθουμε εδώ την ευκαιρία να δουλέψουμε σημαντικά. Ωστόσο, πάνω στο κομμάτι που έχουμε δουλέψει, στη δύναμη και στην αντοχή, η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στα τρία φιλικά και μένει τώρα, από Δευτέρα, να δουλέψουμε και τακτικά, γιατί υπάρχουν και πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Το χαίρομαι πάρα πολύ που γύρισα στην Ελλάδα, μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό και αυτό μετράει πολύ ψυχολογικά. Σίγουρα, παίζει μεγάλο ρόλο και η ομάδα μου σε αυτό. Η θέληση και η όρεξη είναι μεγάλη και ανυπομονούμε να τελειώσει η προετοιμασία, να είμαστε όλοι υγιείς και να ξεκινήσουμε τα επίσημα παιχνίδια».

O γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Κώστας Κοτανίδης, είπε: «Ολοκληρώσαμε το πρώτο κομμάτι του τουρνουά, με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Ήταν τρία πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια, από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα, που θα μας βοηθήσουν πολύ, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Super Cup απέναντι στην ΑΕΚ. Το μυαλό μας, τώρα, είναι να είμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι στον τελικό, για να κατακτήσουμε και τον τίτλο σε αυτό το τουρνουά».