Κοτανίδης: «Δείξαμε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία»

Ο Κώστας Κοτανίδης σχολίασε τη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Δράμας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών.

Κοτανίδης: «Δείξαμε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία»

Την πρόκριση στο final four του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Στον νοκ-άουτ προημιτελικό, στην έδρα της Δράμας, οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν με 39-37 στα πέναλτι (30-30 κανονική διάρκεια, 35-35 παράταση) και «σφράγισαν» το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του θεσμού (6-7/5).

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τόμας Μπάουερ δήλωσε: «Φαίνεται, ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη περίοδο και παλεύουμε αυτές τις εβδομάδες με πάθος και ομαδικό πνεύμα, μέχρι να φτάσουμε επιτέλους να παίξουμε ξανά το όμορφο χάντμπολ και τη σκληρή και επιθετική μας άμυνα που μας έδωσε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν. Σήμερα, όπως και την περασμένη εβδομάδα, πήραμε το παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με θέληση και ατομικές ενέργειες, αυτό είναι το θετικό σημείο του σημερινού ματς και το πιο σημαντικό. Όλα τα άλλα, θα τα αναλύσουμε ως ομάδα και θα βελτιωθούμε, για να έρθουμε στην καλύτερη δυνατή φόρμα σε όλες τις επόμενες προκλήσεις, σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Δύσκολος αντίπαλος σήμερα η Δράμα. Έπαιξαν με όλη τους την καρδιά και αξίζουν τον σεβασμό μας για αυτό. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς, ο Ολυμπιακός, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν αντίπαλο να καταστρέψει τα όνειρα και τους στόχους που έχουμε».

Από την πλευρά του ο Κώστας Κοτανίδης σχολίασε: «Αν και δύσκολα, δείχνοντας χαρακτήρα και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση στο Final-4. Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Βρεθήκαμε για αρκετό χρονικό διάστημα πίσω στο σκορ, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και καταφέραμε ένα, θεωρητικά, χαμένο παιχνίδι να το στείλουμε στην παράταση και στην συνέχεια, στα πέναλτι. Στην διαδικασία των πέναλτι, ήμασταν πιο ψύχραιμοι, είχαμε το απόλυτο στο σκοράρισμα και με δύο διαδοχικές αποκρούσεις, κατακτήσαμε την νίκη και την πρόκριση. Όταν αγωνίζεσαι για τον Ολυμπιακό, είσαι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστείς, διεκδικώντας μέχρι τέλους κάθε αγώνα και κάθε τίτλο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μπράβο στην ομάδα της Δράμας για την μαχητικότητα και το σθένος της σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού».