Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών: Πρεμιέρα με νίκη η Ελλάδα, 2-1 το Μεξικό

Η Εθνική ομάδα των γυναικών επιβλήθηκε στα σουτ άουτ με 2-1 του Μεξικό στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος beach χάντμπολ που διεξάγεται στην Κρήτη.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών: Πρεμιέρα με νίκη η Ελλάδα, 2-1 το Μεξικό

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του beach χάντμπολ, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η «γαλανόλευκη» στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης κέρδισε στα σουτ άουτ με 2-1 (23-18, 18-22, 7-6) το Μεξικό.

Και τα δύο σετ ήταν κλειστά. Η Ελλάδα στο πρώτο - με την Μάγδα Κεπεσίδου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση με συνολικά 10 επεμβάσεις – κατάφερε να το πάρει στο τέλος με ένα σερί 5-0 από τρεις προσπάθειες της Δημητρίου, μετατρέποντας το 18-18 σε 23-18.

Στο δεύτερο οι Μεξικανές αποσπάστηκαν στο σκορ μετά τα μισά της περιόδου με 14-8. Το χαμένο πέναλτι της Ποιμενίδου δεν έφερε την ισοφάριση σε 16-16, αλλά επέτρεψε στο Μεξικό να προηγηθούν με 19-14 με την Ουρέστι και να οδηγήσουν το ματς στα σουτ άουτ.

Οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες στην πρώτη προσπάθεια για να ακολουθήσει από μία χαμένη με Βάργκας και Μούρνου. Η Ριβέρα έκανε λάθος στο 5ο πέναλτι του Μεξικού και η Διακογιάννη ευστόχησε για να δώσει την νίκη στην Ελλάδα στην πρεμιέρα του ομίλου.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΞΙΚΟ 2-1 (23-18, 18-22, 7-6)

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Κεπεσίδου Μ. 2, Κερλίδη 8, Ποιμενίδου 2, Καλοϊδή, Μούρνου 12, Δημητρίου 15, Τροχίδου 8, Λογδανίδου, Διακογιάννη 1, Κεπεσίδου Ν.

ΜΕΞΙΚΟ (Κοντρέρας): Ερνάντεζ, Μασίας 12, Σαλαζάρ, Βάργκας 11, Μπέρα, Ριβέρα, Μεχία 6, Ουρέστι 15, Ντε Λεόν, Βαλενζουέλα.

Διαιτητές: Αλ Χαΐλ, Αλυαφέι (Κατάρ) Αποκλεισμοί: 2-3

Αποστολίνα Δημητρίου (Αθλήτριας Ελλάδας): «Η πρεμιέρα έχει πάντα άγχος, πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι αγχωτικό για εμάς. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Είμαστε χαρούμενες που παίζουμε στη χώρα μας, ο κόσμος θα μας στηρίξει και οι εγκαταστάσεις είναι καταπληκτικές».