Εθνική: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του Euro 2022

Ο Γιάννης Αρβανίτης ανακοίνωσε τους αθλητές που θα κληθούν στην Εθνική ομάδα χάντμπολ ενόψει των προκριματικών του Euro 2022.

Εθνική: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του Euro 2022

H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοίνωσε ότι οι αγώνες της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του ΕURO 2022 θα διεξαχθούν στο ΔΑΚ Κορυδαλλού με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, ενώ θα μεταδοθούν απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχαν πραγματοποιηθεί παιχνίδια της 17ης Μεσογειάδας Εφήβων το διάστημα 17-22 Φεβρουαρίου 2020.

Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει για επίσημους αγώνες στην Αθήνα μετά από τέσσερα χρόνια, αφού το τελευταίο παιχνίδι (Ελλάδα- Τουρκία) είχε πραγματοποιηθεί (29/10/2017) στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2019.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου
ΔΑΚ Κορυδαλλού 20:00 Ελλάδα- Γαλλία (ΕΡΤ3)

Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου
ΔΑΚ Κορυδαλλού 15:00 Ελλάδα- Σερβία (ΕΡΤSPORTS)

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου
Κρετέιγ 19:00, Γαλλία- Ελλάδα (ΕΗFTV)

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου
1. Σερβία 9 (5 αγώνες)
2. Γαλλία 5 (4 αγώνες)
3. Ελλάδα 4 (3 αγώνες)
4. Βέλγιο 0 (6 αγώνες)
*Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από την διοργάνωση
*Στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες και οι 4 καλύτεροι τρίτοι των 8 ομίλων.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, Στέφανος Σταμούλης επεσήμανε: «Είναι σημαντικό ότι η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στην πρωτεύουσα, έστω και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Κορυδαλλού τον Δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιάννη Πάχο για την στήριξη τους. Η συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Α’ και τον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είναι βασικός πυλώνας για την πραγματοποίηση του προγραμματισμού μας. Η Εθνική Ανδρών έχει μπροστά της τρία δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε δύο κορυφαίες ομάδες του αθλήματος. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας και πιστεύω θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Ξεκινάει μία περίοδος στην οποία τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα έχουν γεμάτο πρόγραμμα με προετοιμασίες και επίσημες διοργανώσεις».

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας την Εθνική μας ομάδα, αλλά και δύο μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου χάντμπολ. Η σχέση της πόλης με το άθλημα είναι ιδιαίτερη. Ο Κορυδαλλός είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και το αποδεικνύει καθημερινά. Η συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους ανθρώπους του χάντμπολ είναι εξαιρετική και ελπίζω στο μέλλον να έχουμε και άλλες τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις».

Οι 21 αθλητές που θα πάρουν μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Αρβανίτη είναι οι κάτωθι:
Παπαντωνόπουλος, Τσιγαρίδας, Τσαμουρίδης, Μαρκατάτος, Μπόσκος (Διομήδης Άργους), Τερλέτσκι, Τσίλης, Δεληχρήστος, Μιχαηλίδης (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Παπαβασίλης, Τζωρτζίνης, Λιάπης (ΠΑΟΚ), Κωστακίδης, Μπαλτατζής (Φίλιππος Βέροιας), Στεφανίτσης, Αναστασίου (ΑΣΕ Δούκα), Ε. Παπάζογλου, Α. Παπάζογλου (Δράμα 1986), Χουρσουντιάν (Άρης Νικαίας), Μάλλιος (Μπέσα- Κόσοβο), Μπουκοβίνας (Ες- Λουξεμβούργο).