Χάντμπολ: Πέθανε ο γκολκίπερ της Πορτογαλίας, Αλφρέδο Κιντάνα - Πόρτο: «Ήσουν πραγματικός Δράκος»

Ανείπωτο θρήνο έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αλφρέδο Κιντάνα, τερματοφύλακα της Πόρτο και της εθνικής Πορτογαλίας χάντμπολ, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Χάντμπολ: Πέθανε ο γκολκίπερ της Πορτογαλίας, Αλφρέδο Κιντάνα - Πόρτο: «Ήσουν πραγματικός Δράκος»

Ο Αλφρέδο Κιντάνα, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες χάντμπολ στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 32 ετών, όπως έγινε γνωστό από πορτογαλικά ΜΜΕ την Παρασκευή (26/2). Τον άδικο χαμό του Πορτογάλου κίπερ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα και η ομάδα του, η Πόρτο.

«Ο αγαπημένος μας Αλφρέδο Κιντάνα "έφυγε" σήμερα. Θα σε θυμόμαστε πάντα ως έναν από εμάς. Ένας πραγματικός Δράκος. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε η ενημέρωση του κλαμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο Πορτογάλος με καταγωγή από την Κούβα, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή τη Δευτέρα (22/2) κατά τη διάρκεια προπόνησης με την ομάδα της Πόρτο. Ο άτυχος αθλητής είχε διασωληνωθεί και τοποθετηθεί σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο του Σάο Πάουλο, ύστερα από ανακοπή καρδιάς που κράτησε περισσότερο από 30 λεπτά, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο.

Ο Κιντάνα εκπροσώπησε την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας από το 2014 και ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση της 6ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωταθλήματα του 2020 και της 10ης θέσης στο παγκόσμιο κύπελλο της Αιγύπτου το 2021, που αποτελούν και τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία της χώρας στο άθλημα.

Το 2010 ο Κιντάνα έγινε ο πρώτος Κουβανός που ενσωματώθηκε στο χάντμπολ της Πορτογαλίας, κάτω από τις οδηγίες του Χοσέ Μαγκαλιάες, συμπληρώνοντας 67 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Το ντεμπούτο του έγινε στις 26 Μαρτίου του 2011, ενώ με τη φανέλα της Πόρτο κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 2 Σούπερ Καπ και 1 Κύπελλο Πορτογαλίας.