«Πράσινο» της ΓΓΑ στην εθνική χάντμπολ γυναικών, «όχι» για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Η ΓΓΑ θα επιτρέψει στην εθνική χάντμπολ γυναικών να ξεκινήσει προπονήσεις, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ

«Πράσινο» της ΓΓΑ στην εθνική χάντμπολ γυναικών, «όχι» για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών έχει στις αρχές Δεκεμβρίου (4-6/12) υποχρεώσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, οι αναμετρήσεις του οποίου θα διεξαχθούν στα Σκόπια, τη Λιθουανία (4/12), την Ισλανδία (5/12) και την «οικοδέσποινα» Βόρεια Μακεδονία (6/12).

Δεδομένου, όμως, ότι η αγωνιστική δράση στην Α1 γυναικών έχει σταματήσει, λόγω των νέων μέτρων για τον κορονοϊό, η ΟΧΕ απέστειλε επιστολή στη ΓΓΑ, με την οποία ζητά να εξαιρεθεί η εθνική γυναικών, καθώς και οι σύλλογοι που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ήτοι η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ και η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Καβαλιέρι στο πλαίσιο του 3ου γύρου του European Cup και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στη Μάλτα (στις 20 και τις 22 Νοεμβρίου), ενώ η Ένωση θα δώσει τον Δεκέμβριο ευρωπαϊκούς αγώνες.

Η απάντηση της ΓΓΑ στην ΟΧΕ είναι να επιτραπεί στην εθνική γυναικών να ξεκινήσει προπονήσεις για τους προσεχείς αγώνες της, αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου για τον κορονοϊό και λίστες με ονόματα.

Δεν θα συμβεί, όμως, το ίδιο και με τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό γιατί η απάντηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ στο αίτημα για έναρξη προπονήσεων στους δύο συλλόγους ήταν αρνητική, αναφέροντας πως δεν προβλέπεται εξαίρεση βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η διοίκηση της ΑΕΚ έχει ζητήσει από την Πολιτεία να επιστρέψουν οι παίκτες της στις προπονήσεις ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει το κόστος για την τακτική διενέργεια τεστ κορονοϊού στα μέλη της ομάδας.