Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική Ανδρών - Ματαιώθηκαν τα φιλικά στην Αίγυπτο

Η Ομοσπονδία χάντμπολ ανακοίνωσε πως ο Χαράλαμπος Δομπρής της Εθνικής Ανδρών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ματαιώθηκαν τα διεθνή φιλικά στην Αίγυπτο.

Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική Ανδρών - Ματαιώθηκαν τα φιλικά στην Αίγυπτο

Ένα κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε στις τάξεις της Εθνικής ομάδας χάντμπολ των Ανδρών, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Ο αθλητής που βρέθηκε θετικός στην πανδημία είναι ο 26χρονος περιφερειακός Χαράλαμπος Δομπρής, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός. Πάντως, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου τέθηκε σε 10ημερη καραντίνα και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικότερα η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ομοσπονδία εύχεται περαστικά στον νεαρό αθλητή και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Επιπλέον σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ΓΓΑ- ΕΟΔΥ τίθενται σε περιορισμό και αποχή από τις προπονήσεις οι διεθνείς αθλητές Αραμπατζής, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μυλωνάς, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου και Τζηράς, που θεωρούνται επαφές, αφού πήραν μέρος στην προπόνηση της ΑΕΚ την Δευτέρα το απόγευμα.

Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα υποβληθούν σε νέο τεστ μετά το πέρας 5 ημερών και εφόσον είναι αρνητικοί, θα μπορέσουν να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα της Εθνικής.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη ματαιώνονται τόσο η προγραμματισμένη σημερινή προπόνηση (εξάλλου το γήπεδο στο ΟΑΚΑ είναι σε διαδικασία απολύμανσης), όσο και τα διεθνή φιλικά της Εθνικής Ανδρών στην Αίγυπτο. Παράλληλα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί και υπό ποιες προϋποθέσεις το camp της Εθνικής Εφήβων στη Θεσσαλονίκη».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας