«Αδιανόητο να πραγματοποιηθεί το Wimbledon»

Ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας τένις, Ντιρκ Χόρντοφ, μιλώντας σήμερα στο Sky Sports, σημείωσε πως είναι αδιανόητο να διεξαχθεί το Wimbledon.

«Αδιανόητο να πραγματοποιηθεί το Wimbledon»

Ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας τένις, Ντιρκ Χόρντοφ, μιλώντας σήμερα στο Sky Sports, σημείωσε πως είναι αδιανόητο να διεξαχθεί το Wimbledon λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Βέβαιος ότι το Wimbledon δεν θα πραγματοποιηθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες είναι ο Ντιρκι Χόρντοφ, ο οποίος δήλωσε πως την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η αναβολή του φημισμένου τουρνουά.

Το Wimbledon είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

«Το Wimbledon ανακοίνωσε ότι θα κάνει συμβούλιο την Τετάρτη για να πάρουν την τελική απόφαση. Έχω επαφές με την ATP και την WTA και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφασιστεί η αναβολή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Είναι απαραίτητο να συμβεί αυτή τη στιγμή.

Είναι ουτοπικό να πιστεύουν ότι μπορούν να διοργανώσουν το τουρνουά με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές απ' όλο τον κόσμο. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας τένις, Ντιρκ Χόρντοφ, μιλώντας σήμερα στο Sky Sports.

Μόνο με «θαύμα» λοιπόν σε δυο μήνες θα ξεκινήσει το φημισμένο τουρνουά και οι Βρετανοί αναζητούν ήδη ημερομηνίες, έτσι ώστε να διεξαχθεί αργότερα στη σεζόν, με την κενή εβδομάδα λόγω της μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων να είναι μια πιθανή εκδοχή.

Να σημειώσουμε πως μόλις 10 φορές δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί το Wimbledon που είναι και το αρχαιότερο από τα Grand Slam (1877).

Μόνο κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, 1914-18 και 1940-45, δεν διεξήχθη το φημισμένο Grand Slam.