ATP Cup: Το κλάμα του Κύργιου (vid)

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τις φονικές πυρκαγιές που σαρώνουν εδώ και μήνες την ανατολική Αυστραλία και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

ATP Cup: Το κλάμα του Κύργιου (vid)

Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο Νικ Κύργιος μιλώντας για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία. Ο Ελληνοαυστραλός άσος μετέχει αυτές τις μέρες στο ATP Cup που διεξάγεται σε Σίδνεϊ, Μπρίσμπεϊν και Περθ και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στο γεγονός.

«Δεν με πολυενδιαφέρει να με εξυμνούν. Έχουμε τη δυνατότητα και τα μέσα να κάνουμε κάτι (σ. για τις πυρκαγιές). Η πόλη μου είναι η Καμπέρα και πλέον έχουμε τον πιο τοξικό αέρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, είναι πολύ λυπηρό. Είναι σκληρό, με συγχωρείτε», πρόλαβε να πει ο Κύργιος πριν «σπάσει» από συγκίνηση μιλώντας στην κάμερα.

Νωρίτερα ο 24χρονος τενίστας απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του τένις να συμπαρασταθεί έμπρακτα στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τις φονικές φωτιές, μετέχοντας κι αυτός στον έρανο που διενεργείται γι' αυτό τον σκοπό.

Ο Κύργιος πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει κι έναν προσωπικό έρανο, καθώς υποσχέθηκε να δωρίσει 200 δολάρια για κάθε άσο που θα σερβίρει στο φετινό ATP Cup. Ήδη ο ταλαντούχος αθλητής έχει πετύχει 45 άσους στο τουρνουά (20 κόντρα στον Στρουφ και 25 με αντίπαλο τον Τσιτσιπά), κάτι που αντιστοιχεί σε 9.000 δολάρια που θα δοθούν στους πυρόπληκτους.

«Όλα τα χρήματα θα πάνε στις οικογένειες, στους πυροσβέστες, σε καταφύγια ζώων, σε ανθρώπους που έχουν χάσει σπίτια και οικογένειες. Είναι πραγματικό αυτό που συμβαίνει, είναι πιο μεγάλο από το τένις», τόνισε ο Κύργιος.

Να σημειώσουμε ότι το παράδειγμα του Ελληνοαυστραλού ακολουθούν κι άλλοι παίκτες που μετέχουν στο ATP Cup όπως ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ, ενώ και η ATP θα δωρίσει επίσης 200 δολάρια για κάθε άσο που θα επιτευχθεί από κάθε παίκτη που μετέχει στο τουρνουά, σε μονό και διπλό.