WTA: Κορυφαία τενίστρια του 2019 η Μπάρτι

Η αθλήτρια από την Αυστραλία πραγματοποίησε ονειρεμένη σεζόν, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του φετινού Roland Garros.

WTA: Κορυφαία τενίστρια του 2019 η Μπάρτι

Χρονιά της Άσλεϊ Μπάρτι ήταν αναμφίβολα το 2019. Η Αυστραλή τενίστρια αναδείχθηκε κορυφαία της χρονιάς από την WTA (επαγγελματική ένωση γυναικών), μετά την κατάκτηση του Roland Garros τον περασμένο Ιούνιο, ενώ παράλληλα έκλεισε τη σεζόν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 23χρονη, η οποία το 2014 άφησε το τένις για να παίξει κρίκετ πριν επιστρέψει στο αγαπημένο της άθλημα το 2016, έγινε η πρώτη Αυστραλή που κατέκτησε το φημισμένο γαλλικό Grand Slam μετά την Μάργκαρετ Κορτ το 1973, όταν νίκησε στον τελικό τη νεαρή Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Επίσης κατέκτησε το σημαντικό τουρνουά του Μαϊάμι κι έγινε η πρώτη γυναίκα από την μακρινή ήπειρο που έφτασε στο Νο 1 του κόσμου μετά την Ιβόν Γκουλαγκόνγκ Κόλεϊ το 1976. Οι 57 νίκες της Μπάρτι μέσα στο 2019 ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη.

Η Καναδή, Μπιάνκα Αντρεέσκου, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2019 στην πατρίδα της, πήρε το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αφού κατέκτησε το US Open κι έγινε η πρώτη αθλήτρια από την χώρα της Αμερικής που κέρδισε τίτλο σε απλό τουρνουά Grand Slam.

Η Μπελίντα Μπένσιτς από την Ελβετία, αναδείχθηκε καλύτερη «come back player», αφού κατάφερε να «επιστρέψει» μέσα στην πρώτη 10άδα.