Φέντερερ: «Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος - Με έκανε να μην παίξω στο επίπεδο που ήλπιζα»

Ο Ρότζερ Φέντερερ εκθείασε το ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά, έκανε ανάλυση του παιχνιδιού και παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Έλληνα τενίστα.

Φέντερερ: «Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος - Με έκανε να μην παίξω στο επίπεδο που ήλπιζα»

Ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, εκθείασε το ταλέντο του Έλληνα τενίστα. Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Μπράβο του με έκανε να μην παίξω στο επίπεδο που ήλπιζα. Δε νομίζω να έκανε τη διαφορά το backhand down the line. Η διαφορά ήταν αλλού.

Τσιτσιπάς: «Από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου - Είδωλο μου ο Φέντερερ»

Είναι, όμως, ψηλός και είναι δυνατός σε αυτή την πλευρά. Μπορεί να δώσει καμπύλη και γι' αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερος σε γρήγορες επιφάνειες. Θα τον βοηθήσει στην καριέρα του. Σίγουρα το footwork του είναι επιθετικό. Και θα επιτεθεί σε κάθε ρηχή μπάλα, το κάνει αυτό πολύ καλά.

Τσιτσιπάς - Φέντερερ 2-0: Έτσι «σκότωσε» τον Ελβετό (vid)

Είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτό το παιχνίδι. Το να στέλνεις την μπάλα στα σώμα με spin και να παίρνεις το λάθος, δεν ξέρω αν είναι πνευματική δύναμη. Σίγουρα δεν έκανε διπλά λάθη, δεν έκανε κάτι χαζό, αλλά ήταν πολύ σκληρός. Κοιτάξτε, όμως, είμαι εκνευρισμένος που δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα και όταν κατάφερα να επιστρέψω, πέταξα το επόμενο γκέιμ. Σίγουρα ευθύνεται και αυτός για αυτό. Βρήκε λύσεις όταν έπρεπε και ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα».