Τσιτσιπάς: «Από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου - Είδωλο μου ο Φέντερερ»

O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό, νικώντας τον Ρότζερ Φέντερερ. «Είναι το είδωλο μου», τόνισε ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος δήλωσε πως αυτό ήταν το καλύτερο ματς της καριέρας του. 

Τσιτσιπάς: «Από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου - Είδωλο μου ο Φέντερερ»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, και της επικράτησης απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τα εξής: «Ήταν μία πνευματική μάχη. Είναι η μεγαλύτερη τιμή το να παίζω κόντρα στον Φέντερερ. Η σημερινή νίκη είναι από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου. Σε αυτά τα ματς θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό.Κατάφερα έμεινα ψύχραιμος δεν σκέφτηκα αρνητικά. Το μπρέικ που έκανα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να κλείσω τον αγώνα».

Τσιτσιπάς - Φέντερερ 2-0: Έτσι «σκότωσε» τον Ελβετό (vid)

Δεν μπορώ να αντιγράψω τον Φέντερερ. Αυτός ο τύπος κάνει μαγικά στο γήπεδο. Τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω έστω τα μισό αυτά που μπορεί να κάνει. Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό παιχνίδι. Είναι ωραίο που υπάρχουν αθλητές που παίζουν με το ένα χέρι. Ήταν το είδωλο μου.

Τσιτσιπάς - Φέντερερ 2-0: Τον διέλυσε! (vid)

Έλπιζα πως κάποια στιγμή όταν μεγάλωνα θα έπαιζα κόντρα σε εκείνον. Ήμουν και εγώ ένα από τα παιδιά που τον θαύμαζα, παρακολουθώντας την διοργάνωση. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου πως βρίσκομαι εδώ, στο Λονδίνο. Θα πρέπει να είμαι προσεκτικός στον τελικό. Να προγραμματίσω καλά το παιχνίδι μου. Τώρα χρειάζεται ξεκούραση».

Για τον αυριανό τελικό είπε: «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά θέλω να μείνω ψύχραιμος και συγκεντρωμένος. Η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει ακόμα για αυτό και πρέπει να δώσω περισσότερα».

Σε ερώτηση για ποιον λόγο πρέπει να δούμε τον τελικό είπε: «Το τένις είναι ένα άθλημα που αξίζει. Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές άθλημα αλλά για εμένα είναι ένα από τα ομορφότερα αθλήματα».