Μουντιάλ τένις συμφώνησε να διοργανώσει ο Πικέ!

Μουντιάλ τένις συμφώνησε να διοργανώσει ο Πικέ!

Σε παγκόσμιο κύπελλο τένις θέλει να μετατρέψει το Davis Cup ο ΖεράρΠικέ. Ο διεθνής αμυντικός της Μπαρτσελόνα, συμφώνησε με τη διεθνή ομοσπονδία (ITF) τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης και μάλιστα ηγείται μιας επιχειρηματικής ομάδας, που σκοπεύει να επενδύσει μεγάλα ποσά για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού. Το Μουντιάλ του τένις θα αφορά τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θα είναι διαφορετικό από το (υπάρχον) κύπελλο Ντέιβις, που αφορά τις εθνικές ομάδες των χωρών, που συμμετέχουν.


Συγκεκριμένα, προτάθηκε να γίνει το «World Cup of Tennis Finals» στο τέλος της κάθε σεζόν, στο οποίο θα αγωνίζονται μεταξύ τους οι 18 καλύτερες ομάδες της χρονιάς σε μια εβδομάδα και η νικήτρια θα κατακτά το Davis Cup. Ο Πικέ είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του ομίλου επενδύσεων Kosmos, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με την ITF έναντι 3 δισ. δολαρίων, με την οποία εξασφάλισε συνεργασία για 25 χρόνια με την παγκόσμια ομοσπονδία αντίσφαιρισης, η οποία θέλει να θέσει σε εφαρμογή τη νέα διοργάνωση από το 2019.


«Είναι κάτι επαναστατικό για την ITF και για το τένις. Το συμβούλιό μας, υποστήριξε αυτό το αισιόδοξο σχέδιο για το μέλλον του Davis Cup, ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά του αθλήματός μας», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Χάγκερτι, και συμπλήρωσε: «Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά στο τέλος της χρονιάς, το οποίο θα αποτελεί γιορτή για το άθλημα και την ψυχαγωγία, με τους μεγαλύτερους τενίστες του κόσμου να εκπροσωπούν τις χώρες του και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Davis Cup.»