Τσιτσιπάς: «Πάντα ονειρευόμουν να κερδίζω τέτοιους παίκτες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς πως πάντα ονειρευόταν τη στιγμή, που θα φτάσει να κερδίζει τέτοιους αντιπάλους. 

Τσιτσιπάς: «Πάντα ονειρευόμουν να κερδίζω τέτοιους παίκτες»

Πολύ μεγάλη ήταν η χαρά του Στεφάνου Τσιτσιπά με τη νίκη/πρόκριση επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ στο Shanghai Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το μεγάλο αγώνα δήλωσε πως πάντα ονειρευόταν τη στιγμή, που θα φτάσει να κερδίζει τόσο μεγάλους αντιπάλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου το Στέφανου Τσιτσιπά:

Για το εάν αυτή ήταν η νίκη της καριέρας του: «Είναι το καλύτερο comeback που έκανα ποτέ. Θα έλεγα επίσης ότι το comeback με τον Φέντερερ στο Australian Open δεν ήταν εύκολο. Να χάνω το πρώτο σετ εναντίον ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και να καταφέρνω να κερδίσω τρία διαδοχικά σετ μετά από αυτό.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για Τσιτσιπά: «Ο Στέφανος συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους» (pic)

Το ίδιο έγινε σήμερα αλλά με λιγότερα σετ, δύο σετ, τα οποία ήταν αρκετά δύσκολο για μένα να κατακτήσω. Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη πνευματικά - δεν σκέφτηκα πραγματικά ότι θα έπρεπε στο τέλος να κερδίσω δύο σετ. Απλά βγήκε βήμα προς βήμα. Συνέβη. Τον έσπασα, κέρδισα το σετ, έμεινα εκεί, τον έσπασα ξανά, τελικά πήρα τη νίκη στο τέλος. Ναι, δεν σκέφτηκα πολύ το μέλλον και νομίζω ότι βοήθησε πολύ».

Τσιτσιπάς: Σε ανοδική πορεία στην κατάταξη!

Για το πως νιώθει που μέσα στο 2019 έχει κερδίσει τους τρεις καλύτερους της κατάταξης: « Πάντα ονειρευόμουν να νικάω αυτούς τους παίκτες και βλέπω κάθε αγώνα ως ευκαιρία να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου. Είναι μια πολύ μεγάλη ώθηση. Πιστεύω ειλικρινά ότι απειλούνται περισσότερο από ό,τι εγώ και νομίζω ότι και αυτό με χαλαρώνει στο γήπεδο.

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 2-1: Χάρμα ιδέσθαι ο Στέφανος, στους «4» του Shanghai Masters (highlights)

Γνωρίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να παίξω σε υψηλό επίπεδο και ότι η διαφορά στο επίπεδο των υπόλοιπων αντιπάλων είναι πολύ μεγάλη. Ξέρω ότι πρέπει να είμαι εκεί και να είμαι πιο επιθετικός. Επειδή μόλις καταφέρεις να είσαι επιθετικός και βλέπουν ότι το κυνηγάς πραγματικά, ίσως και να φοβούνται. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις τη νίκη.

Το γεγονός ότι επίσης είχα κάνει αρκετές προπονήσεις με τον Νόβακ στο παρελθόν στο Μόντε Κάρλο όπου μένουμε είναι σημαντικό Έχουμε παίξει πολλές φορές μεταξύ μας και ξέρω πώς χτίζει τους πόντους του, τα μοτίβα που χρησιμοποιεί. Το ίδιο με τον Ρότζερ, το ίδιο με τον Ράφα.

Με τον Ράφα δεν είχα την ευκαιρία να το προπονηθώ τόσο πολύ. Νομίζω λοιπόν ότι βοηθά πολύ να βγαίνω στο γήπεδο, γνωρίζοντας ότι έχω παίξει, χτυπήσει μαζί του μερικές φορές».

Για την πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου: «Είναι υπέροχο. Ήμουν λίγο έκπληκτος όταν ο δημοσιογράφος μου είπε ότι έχω περάσει. Δεν το σκέφτηκα όταν βγήκα από το γήπεδο και ήταν μια καλή μικρή έκπληξη.

Είναι υπέροχο. Είναι γλυκό. Είναι κάτι που προσπαθούσα να πετύχω και ήταν στο bucket list μου από την αρχή του έτους, οπότε χαίρομαι που εξασφάλισα το εισιτήριο και νιώθω ότι θα είναι λενα μεγάλο σόου και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα για όλους μας, για όλους τους παίκτες που θα αγωνιστούν σε αυτή τη γιορτή.

Για τον επόμενο αντίπαλο του, τον Μεντβέντεφ: «Θα έλεγα ότι είμαι πιο χαλαρός από ποτέ αυτόν τον καιρό. Σίγουρα θα πρέπει να παίξω καλά.

Παίζει διαφορετικό τένις από τους περισσότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει φέτος. Είναι παίκτης ψυχολογίας, θα έλεγα. Έτσι, αυτή η νίκη επί του Νόβακ είναι μια ώθηση. Βοηθάει. Με κάνει να αισθάνομαι καλά για το τένις μου, για το παιχνίδι μου».

Για το παιχνίδι και το χαμένο σετ με τον Τζόκοβιτς: «Ήταν απλά ένα χαζό μπρέικ στο πρώτο σετ και δεν μπόρεσα να βρω το μομέντουμ για να το πάρω πίσω. Αυτό συνέβη τελικά στο δεύτερο σετ. Το ίδιο και στο τρίτο. Ένιωσα σαν να σέρβιρα καλύτερα και νομίζω ότι αυτό επηρέασε τον τρόπο που σκεφτόμουν στο γήπεδο, ότι θα ήμουν χαρούμενος να κάνω ένα μπρέικ σε κάποιο σημείο του αγώνα και να διατηρήσω αυτή τη συνέπεια στο σερβίς μου και να τον κάνω να μαντεύει, μη δίνοντάς μια ίδια γωνία για να παίξει. Γιατί προφανώς επιστρέφει πολύ καλά και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του».