Wimbledon 2019: Νέο ρεκόρ για Φέντερερ, ξεπέρασε τον Ιβανίσεβιτς στους άσους!

Ο Ρότζερ Φέντερερ πρόσθεσε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ στην πλούσια... συλλογή του, αφήνοντας δεύτερο τον σπουδαίο Κροάτη.

Wimbledon 2019: Νέο ρεκόρ για Φέντερερ, ξεπέρασε τον Ιβανίσεβιτς στους άσους!

Η λέξη «ρεκόρ» είναι πλέον συνυφασμένη με τη σπουδαία καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ, καθώς ο Ελβετός κατέχει μια σειρά από απλησίαστα ρεκόρ που έχει πετύχει από το 1998, όταν έγινε επαγγελματίας τενίστας, κι έπειτα.

Πριν από λίγες μέρες ο «μαέστρος» έγινε... κατοστάρης στο Wimbledon, αφού με τη νίκη του επί του Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά έγινε ο πρώτος τενίστας όλων των εποχών που φτάνει τις 100 νίκες στο ίδιο Grand Slam.

Wimbledon 2019: Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Φέντερερ τον Νισικόρι (pic, vid)

Το απόγευμα της Παρασκευής ο «αχόρταγος» Φέντερερ έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ, ξανά σε σχέση με το φημισμένο αγγλικό τουρνουά. Πριν από τον ημιτελικό με τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο 38χρονος (τα κλείνει στις 8 Αυγούστου) Ελβετός χρειαζόταν επτά άσους, προκειμένου να ξεπεράσει τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς.

Wimbledon 2019: Φέντερερ - Τζόκοβιτς ο τελικός (vids)

Ο «βασιλιάς» του παγκόσμιου τένις χρειάστηκε περίπου μισή ώρα προκειμένου να φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό, σερβίροντας τον έβδομο άσο του μόλις στο πέμπτο γκέιμ του ματς, το οποίο τελείωσε με 14 συνολικά.

Με την επίδοση αυτή, ο Φέντερερ έφτασε τους 1405 άσους στο Wimbledon και άφησε στη δεύτερη θέση τον Κροάτη σέρβερ, ο οποίος μέχρι και την τελευταία του παρουσία στο «All England Club» είχε πετύχει συνολικά 1397!