Ο... τυφώνας, η ιπτάμενη ομπρέλα και ο έξαλλος Τζόκοβιτς!

Δεν... μάσησε τα λόγια του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την ήττα στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός από τον Ντόμινικ Τιμ, βάλλοντας κατά των διοργανωτών.

Ο... τυφώνας, η ιπτάμενη ομπρέλα και ο έξαλλος Τζόκοβιτς!

Ο αγώνας ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντόμινικ Τιμ για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός αποδείχθηκε... μαραθώνιος, δεδομένου ότι ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής (7/6) και ολοκληρώθηκε το Σάββατο (8/6), κρατώντας μάλιστα 5 σετ.

Τη σπουδαία μάχη κέρδισε τελικά ο Αυστριακός, με τον Τζόκοβιτς να του απονέμει μεν τα εύσημα για την πρόκριση στον τελικό -όπου ο Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ-, όμως δεν παρέλειψε να εξαπολύσει «πυρά» κατά των διοργανωτών του γαλλικού Όπεν.

Το παράπονο του Σέρβου άσου είχε να κάνει τόσο με τις κάκιστες καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το ματς, όσο και τον σχετικό διάλογο που είχε κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ με τον υπεύθυνο της αναμέτρησης.

Για τις συνθήκες του ματς είπε: «Ήταν από τις χειρότερες συνθήκες που έχει χρειαστεί να παίξω, μόνο αυτό μπορώ να σας πω για τις συνθήκες. Όταν παίζεις με... τυφώνα, είναι δύσκολο να παίξεις το καλύτερό σου. Απλά θες να επιβιώσεις, προσπαθείς να κρατήσεις το σερβίς σου, να βάλεις μέσα μια μπάλα παραπάνω από τον αντίπαλό σου.

Έτσι ένιωσα χθες. Πιστεύω πως κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν έπαιξα πολύ καλό τένις και εδώ, δεν έχασα σετ μέχρι τα ημιτελικά. Δεν θέλω όμως να ακουστώ σαν να ψάχνω για δικαιολογίες. Το πήρε, το κέρδισε και μπράβο του».

Σε ερώτηση των ρεπόρτερ για τον διάλογο που είχε με τον supervisor, τόνισε: «Δεν υπάρχουν κανόνες. Αυτό εξήγησα κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ στον supervisor ο οποίος μου είπε ότι από τη στιγμή που δεν περνάνε αντικείμενα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο όλα είναι καλά.

Δεν ήξερα ότι η ομπρέλα, η οποία πέρασε μέσα από το γήπεδο στο πρώτο game του αγώνα, δεν είναι ιπτάμενο αντικείμενο. Αυτή ήταν η απόφασή τους. Μάλλον ξέρουν καλύτερα το τένις».