Ρολάν Γκαρός 2019: Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε τις ρήσεις με Μάρκο Αυρήλιο (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρησιμοποίησε ένα ρητό του Μάρκου Αυρήλιου αναφερόμενος στη νίκη του επί του Μαξ Μάρτερερ στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ρολάν Γκαρός 2019: Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε τις ρήσεις με Μάρκο Αυρήλιο (pic)

Είναι γνωστή η συνήθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να ποστάρει ρήσεις αρχαίων επιφανών ανδρών μετά από αγώνες του στα μεγάλα τουρνουά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τη νίκη του επί του Μαξ Μάρτερερ ξεκίνησε τα ποσταρίσματα στο Ρολάν Γκαρός τα λόγια του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Μάρκου Αυρήλιου: «Μη ως μύρια μέλλων έτη ζην. Το χρεών επήρτηται. Έως ζης, έως έξεστιν, αγαθός γενού»

Δηλαδή: «Μη φέρεσαι σαν να πρόκειται να ζήσεις μύρια χρόνια. Το μοιραίο κρέμεται πάνω σου. Όσο ζεις, όσο είναι ακόμα δυνατόν, γίνε καλός».

Ποιος ήταν ο Μάρκος Αυρήλιος

Μάρκος Αυρήλιος Αντωνίνος Αύγουστος (Imperator Caesar Marcus Aurelius Antoninus Augustus (26 Απριλίου 121 - 17 Μαρτίου 180): Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 161 έως το 180. Κυβέρνησε ως συναυτοκράτορας με τον Λεύκιο Βέρο από το 161 έως το θάνατο του Βέρου το 169. Ήταν ο τελευταίος από τους "Πέντε Καλούς Αυτοκράτορες" και θεωρείται επίσης ως ένας από τους σημαντικότερους στωικούς φιλοσόφους (Βικιπαίδεια).

Δείτε την ανάρτηση