Ρολάν Γκαρός 2019: Εγκώμια Τσιτσιπά για Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην ιστοσελίδα του Ρολάν Γκαρός για τη Μαρία Σάκκαρη, τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και το το τένις στην Ελλάδα.

Ρολάν Γκαρός 2019: Εγκώμια Τσιτσιπά για Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Ρολάν Γκαρός αύριο (26/5) κόντρα στον Γερμανό Μαξ Μάρτερερ. Φυσικά τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω του.

Ο Στέφανος μίλησε στην ιστοσελίδα του Ρολάν Γκαρός για τον αντίκτυπο που έχουν οι επιτυχίες του για το τένις στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των Μαρίας Σάκκαρη και Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

«Δεν το βλέπω σαν κάτι ατομικό, αλλά σαν ομαδικό. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος όταν η Μαρία και η Βαλεντίνη κερδίζουν και προσπαθώ να τις παρακολουθώ όσο πιο πολύ μπορώ» δήλωσε.

Ο Τσιτσιπάς εγκωμίασε τη Μαρία Σάκκαρη που μοίρασε στα τρία 30.000 ευρώ της ΕΟΕ για την προετοιμασία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι απίστευτο το ότι το έκανε αυτό. είναι ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος. Όμως όλοι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε μία μικρή χώρα με όχι τόσο μεγάλη ιστορία του τένις αλλά προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό. Το να παραμείνουμε ενωμένοι είναι σημαντικό γιατί έτσι είμαστε πιο δυνατοί» είπε.

Για το μέλλον του τένις στην Ελλάδα τόνισε: «Αποτελεί έμπνευση το να βλέπεις τόσο ταλέντο σε νέους αθλητές στην Ελλάδα. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον, ίσως να κερδίσουμε μεγάλους τίτλους, ίσως να κάνουμε το τένις στην Ελλάδα ένα από τα κορυφαία αθλήματα για να παίζεις και να παρακολουθείς. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία και περισσότερη τηλεοπτική προβολή στην πατρίδα μας. Το τένις είναι ήδη δημοφιλές, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ παρακολουθούν και μιλούν γι' αυτό. Είναι υπέροχο».

Για την εξέλιξη της Γραμματικοπούλου είπε: «Δεν έχει φτάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της ακόμα αλλά μπορεί να μπει στο top 100, είμαι σίγουρος γι' αυτό. Παίζει πολύ καλά, πολύ επιθετικά για το ύψος της. Δυστυχώς δεν είναι πολύ ψηλή, αλλά παίζει πολύ καλά στην baseline. Μαζί με την Μαρία, εμπνέουμε τα νέα παιδιά στην Ελλάδα και όλοι θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να βγει έξω και να παίξει τένις. Οπότε είναι πολύ ωραίο να υπάρχει αυτή η άνοδος. Παλαιότερα, ο κόσμος δεν έβλεπε παίκτες από την Ελλάδα να αγωνίζονται σε τέτοιο επίπεδο».