Τσιτσιπάς-Χουρκάζ 2-1: Προέλαση του Στέφανου στο Dubai Open

Με άνετη νίκη επί του Χουρκάζ με 2-1 σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στα ημιτελικά στο Όπεν του Ντουμπάι 

Τσιτσιπάς-Χουρκάζ 2-1: Προέλαση του Στέφανου στο Dubai Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ τον Χούμπερτ Χουρκάζ και πέρασε στα ημιτελικά του Ντουμπάι Όπεν εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκαλ Μονφίς.

Ο Έλληνας τενίστας στο πρώτο σετ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου και με όπλο το σερβίς επικράτησε στο Τie Break με 7-6. Στο δεύτερο σετ ο Πολωνός ήταν καλύτερος έκανε την ανατροπή από 5-6 , πήρε δύο συνεχόμενα και κέρδισε με 7-6 καθώς εκμεταλλεύτηκε τα εύκολα λάθη του Τσιτσιπά. Στο τρίτο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο καθώς ο Τσιτσιπάς κέρδισε εύκολα με 6-1 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκαλ Μονφίς.

Ο 20χρονος ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, καθώς πλέον απέχει μία νίκη από την είσοδό του στο Top-10! Αν καταφέρει να πετάξει εκτός τον Γάλλο, θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό και θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι η δεύτερη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο τενίστες μέσα στο 2019, καθώς είχαν κοντραριστεί πριν από λίγες εβδομάδες και στο τουρνουά που διεξήχθη στη Σόφια. Εκεί ο Γάλλος είχε κερδίσει σχετικά εύκολα με 2-0.

Ο Τσιτσιπάς πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Μασσαλίας και έχει ένα σερί 7 νικών! Μάλιστα, στα 5 από τα 7 παιχνίδια δεν έχασε σετ!

Ο ημιτελικός ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γκαέλ Μονφίλς θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής και θα ξεκινήσει στις 15:00.