Κβίτοβα: «Ο ληστής μου έκοψε όλα τα δάκτυλα»

Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχθηκε μέσα στο σπίτι της, ανέφερε η Πέτρα Κβίτοβα στο BBC.

Κβίτοβα: «Ο ληστής μου έκοψε όλα τα δάκτυλα»

Η 28χρονη Τσέχα τενίστρια Πέτρα Κβίτοβα, δύο φορές νικήτρια του Γουίμπλεντον, μίλησε για τον τρόμο που έζησε τον Δεκέμβριο του 2016 και τον τραυματισμό με μαχαίρι στο αριστερό χέρι της, από την ληστή που είχε εισβάλει.

Ένας τραυματισμός που διέκοψε για αρκετό διάστημα την καριέρα της αριστερόχειρα τενίστριας, η οποία επανήλθε πλέον δυναμικά στα γήπεδα, ήταν φιναλίστ στο πρόσφατο Όπεν Αυστραλίας και ήδη ανέβηκε στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Βρισκόμουν στην κουζίνα όταν μπήκε και βάζοντας το μαχαίρι στον λαιμό μου, απαίτησε να ανοίξω την βρύση με το καυτό νερό», είπε αρχικά και συνέχισε: «Τότε, άρπαξα το χέρι του με τα δύο χέρια μου και αναγκάστηκα να κρατήσω την λεπίδα με το αριστερό, για να καταφέρω να την απομακρύνω. Έπεσα στο πάτωμα και παντού υπήρχαν αίματα. Του είπα πως μπορώ να του δώσω χρήματα και με ρώτησε πόσα έχω μέσα στο σπίτι. Είχα 400 λίρες και τις έδωσα για να φύγει. Μετά κάλεσα την αστυνομία και το ασθενοφόρο. Παρ’ όλο που δεν ένιωθα να πονάω, ωστόσο βλέποντας τα αίματα με έπιασαν τα κλάματα. Όλα τα δάχτυλα του αριστερού χεριού μου είχαν κοπεί και ειδικά στον αντίχειρα και στον δείχτη πειράχθηκαν νεύρα και δεν έχουν θεραπευθεί πλήρως».

Η Πέτρα Κβίτοβα τα κατέθεσε αυτά και στο δικαστήριο και μάλιστα έγινε δεκτό το αίτημα της, η κατάθεσή της να γίνει σε μια ειδική αίθουσα, όπου είχαν τοποθετηθεί κάμερα και μικρόφωνο, γιατί δεν ήθελε να ξαναδεί τον ληστή, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε όταν συνελήφθη, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και για άλλη ληστεία.

Στην ερώτηση πώς τον αναγνώρισε, η Κβίτοβα απάντησε: «Από τις φωτογραφίες της Αστυνομίας. Όταν τον είδα στη φωτογραφία, τον αναγνώρισα αμέσως από το βλέμμα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ