Αμείλικτος Τζόκοβιτς

O Kώστας Χαλέμος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Australian Open.

Αμείλικτος Τζόκοβιτς

Δεν υπάρχει έλεος στον σκληρό κόσμο του πρωταθλητισμού. Αυτό ισχύει σε όλα τα σπορ αλλά στο τένις ακόμη περισσότερο. Το είδαμε στη νίκη του Ράφα Ναδάλ επί του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Αustralian Open. Το είδαμε και σήμερα στη νίκη (6-3, 6-2, 6-3) του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον τελικό.

Ο Σέρβος φέρθηκε στον μεγάλο ανταγωνιστή του όπως εκείνος είχε φερθεί στον νεαρό αντίπαλό του. Δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, από το πρώτο λεπτό τον χτύπησε σαν χταπόδι κάτω και σταμάτησε να τον χτυπά μόνο όταν πήρε και τον τελευταίο πόντο του ματς.

Η επικράτησή του ήταν ολοκληρωτική. Το οπλοστάσιο του ανεξάντλητο. Είχε δηλώσει ότι στα ημιτελικά με τον Πούιγ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του και δυο μέρες μετά, κόντρα όχι σε έναν πρωτάρη αλλά στον πολύπειρο Ισπανό, πραγματοποίησε ακόμη καλύτερη εμφάνιση!

Από την αρχή του αγώνα ήταν ισοπεδωτικός. Κέρδισε τους 13 από τους 14 πόντους, πρόσφερε απανωτά κουλούρια στα σέρβις γκέιμ του και χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα αγώνα για να γευτεί ο Ναδάλ τον πρώτο πόντο του απέναντι στα σερβίς του Νόλε!

Η καλή μέρα από το πρωί φάνηκε για τον Σέρβο κι ας ξεκίνησε ο αγώνας απόγευμα (για την Αυστραλία). Με το διάβασμα του παιχνιδιού, με το αψεγάδιαστο παίξιμό του έκανε τον Ναδάλ, που είχε φτάσει στον τελικό δίχως να απολέσει σετ, να μοιάζει πιο πολύ με σχολιαρόπαιδο παρά με τον κάτοχο 17 τίτλων στο Γκραν Σλαμ.

Δυο ώρες και τέσσερα λεπτά. Τόσο κράτησε το μαρτύριο του Ναδάλ στον φετινό τελικό. Ένα τέταρτο παραπάνω από ότι κράτησε του Τσιτσιπά στα προημιτελικά. Όσο κι αν έβαλε τα δυνατά του, ήταν αδύνατο να κοντράρει τον Τζόκοβιτς στην οργιώδη κατάσταση που βρίσκεται. Ο Σέρβος είναι το Νο 1 και όποτε βρίσκει ευκαιρία, το αποδεικνύει.

Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και ο δρόμος μέχρι το τέλος είναι μακρύς. Είναι σίγουρο ότι ο Ναδάλ θα γλύψει τις πληγές του και θα επιστρέψει. Γεροί να είναι, οι δυο τους θα τα ξαναπούν κι άλλες φορές μέσα στη χρονιά. Αλλά αυτό το 13-3 νίκες που μετράει ο Νόλε στα τελευταία 16 παιχνίδια τους, βαραίνει πολύ στους ώμους του Ράφα