Θα τα ξαναπούμε Ράφα...

Ήταν ένα όμορφο παραμύθι. Και μπορεί στο τέλος να μην ζήσανε οι πρωταγωνιστές καλά κι εμείς καλύτερα αλλά έχουμε καιρό μπροστά μας και γι αυτό, γιατί οι περιπέτειες του Στέφανου Τσιτσιπά δεν τελειώνουν στη Μελβούρνη.

Θα τα ξαναπούμε Ράφα...

Ο Στέφανος θα επιστρέψει και ο κακός ο λύκος (ο Ναδάλ εν προκειμένω) δεν θα είναι πάντα εκεί για να δείχνει τα δόντια του όπως έκανε φέτος. Από αυτή την άποψη στάθηκε άτυχος ο Τσιτσιπάς.

Ο Ναδάλ δεν έχει κερδίσει στη Μελβούρνη εδώ και 10 χρόνια. Ήθελε να έχει άλλη μια ευκαιρία. Τώρα. Γιατί ποιος ξέρει για αύριο. Τα χρόνια περνούν, τα γόνατά του τρίζουν.

Φρόντισε να βρεθεί σε δαιμονιώδη φόρμα γι αυτό το τουρνουά και τρομάζει με τις εμφανίσεις του. Πέρασε στον τελικό με έξι νίκες, 18 κερδισμένα σετ, κανένα χαμένο, προσφέροντας μόνο 8 γκέιμ κατά μέσο όρο σε κάθε αντίπαλο!

Κόντρα στον Στέφανο κέρδισε τα εννιά τελευταία γκέιμ του ματς. Ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε τα ψίχουλα. Ήθελε να του δώσει ένα μάθημα πως ο παλιός είναι αλλιώς. Ότι δεν πρόκειται οι νέοι να τον καβαλήσουν τόσο εύκολα. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Γι' αυτό και κυνήγησε το κουλούρι στο τρίτο σετ.

Το πόσο έξαλλα πανηγύρισε τη νίκη του δείχνει πόσο υπολόγιζε τον αντίπαλο. Το είπε άλλωστε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα: «Ο Στέφανος έχει τα πάντα για να γίνει πολυπρωταθλητής στα τουρνουά του Γκραν Σλαμ».

Παρηγοριά στον χαμένο; Δεν νομίζω. Το βλέπει κι ο Ισπανός ότι ο Στέφανος έρχεται. Μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά ο πόλεμος μόλις τώρα άρχισε και διαθέτει σημαντικές εφεδρείες στα μετόπισθεν. Οι δυο τους θα τα ξαναπούνε. Η αλλαγή φρουράς ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη…

Μαζί και το ταξίδι των Ελλήνων στα πελάγη υπερηφάνειας…