Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Ανάλυση του 2ου σετ

Ο Κώστας Χαλέμος σχολιάζει το δεύτερο σετ της ημιτελικής αναμέτρησης του Australian Open

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Ανάλυση του 2ου σετ

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε βελτιωμένος στο σερβίς κι έκανε τον Ναδάλ να τον νιώσει αλλά και πάλι ο Ισπανός επικράτησε. Ο Στέφανος ξεκίνησε με φόρχαντ γουίνερ κι έσφιξε τη γροθιά του. Το μπάκχαντ ντάουν δε λάιν στο τρίτο γκέιμ ήταν το χάιλαιτ. Αυτή τη φορά δεν άφησε τον Ναδάλ να κάνει νωρίς μπρέικ. Κέρδισε άνετα και το δεύτερο σέρβις γκέιμ του (2-1). Παρότι ο Ισπανός ισοφάρισε 2-2 ήταν φανερό ότι έπρεπε να ιδρώσει περισσότερο για να κερδίζει τους πόντους.

Ο Στέφανος βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο πέμπτο γκέιμ όταν αντιμετώπισε τρία μπρέικ πόιντ (0-40) που έμοιαζαν πιο πολύ με σετ πόιντ. Τα έσβησε όμως και τα τρία και πήρε το γκέιμ με άσο…(3-2). Η κραυγή του στο τέλος ακούστηκε μέχρι έξω από την Ροντ Λέιβερ Αρίνα.

Με τη συμπλήρωση μιάς ώρας αγώνα το σκορ ήταν 3-3 στο δεύτερο σετ… Στα επόμενα δυο λεπτά ο Στέφανος έκανε το 4-3…Αλλά ο Ναδάλ απάντησε το ίδιο γρήγορα.
Στο ένατο γκέιμ από δυο αβίαστα λάθη και μια καλή άμυνα του Ναδάλ ο Στέφανος στριμώχτηκε άγρια (15-40) και δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Ο Ναδάλ αξιοποίησε το δεύτερο μπρέικ πόιντ και πήρε κεφάλι για πρώτη φορά στο σετ… Μετά σέρβιρε για την κατάκτησή του (6-4).

Διαβάστε την ανάλυση του 1ου σετ ΕΔΩ