Australian Open: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Μπαουτίστα (3-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Όπεν της Αυστραλίας πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που απέκλεισε με 3-1 (5-7, 6-4, 4-6, 6-7) σετ τον Μπααουτίστα Αγκούτ. 

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Μπαουτίστα (3-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε απέναντί του ένα πιο έμπειρο παίκτη, όμως κατάφερε να διαχειριστεί τόσο τον Μπαουτίστα όσο και τις συνθήκες του αγώνα (επικρατούσε αφόρητη ζέστη) και τελικά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τενίστας συνεχίζει να χαρίζει μοναδικές στιγμές στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο του τένις, αφού πιστοποιεί στην Αυστραλία αυτό που έχουν δει πολλοί στο πρόσωπό του: Ότι πρόκειται για τον ανερχόμενο «βασιλιά» του σπορ.

Κόντρα στον Μπαουτίστα ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος και κατάφερε να πάρει μια μεγαλειώδη πρόκριση, που θα τον θέσει αντιμέτωπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης με το νικητή του ζευγαριού Ράφα Ναδάλ-Φράνσες Τιαφόε.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του Στέφανου διαδραμάτισε η ικανότητά του να διαχειριστεί τις δυνάμεις του και η ψυχραιμία που επέδειξε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Όπως παραδέχτηκε μετά το ματς και ο ίδιος, ήταν σημαντικό το γεγονός ότι μπόρεσε να κοντρολάρει τα συναισθήματά του μετά την επική του πρόκριση επί του Φέντερερ, κάτι που τον βοήθησε να παραμείνει σταθερός και στον σημερινό αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλύτερος του Μπαουτίστα και απέδειξε ότι το ταλέντο μπορεί να υπερισχύσει της εμπειρίας, αρκεί να υπάρχει πνευματική συγκέντρωση και αυτοσυγκράτηση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπήκε αρκετά δυνατά στο πρώτο σετ, παρ' όλα αυτά το πήρε. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε αρκετή υπομονή, αφού ο Μπαουτίστα είναι παίκτης που επιστρέφει μπαλιές και προσπαθεί να κουράσει τον αντίπαλο. Τελικά ο Τσιτσιπάς κέρδισε το σετ με 7-5 και έδειξε ότι δύσκολα θα έπεφτε στην παγίδα του αντιπάλου του.

Ο Μπαουτίστα αντέδρασε κυρίως επειδή ο Στέφανος στο δεύτερο σετ έδειχνε κουρασμένος λόγω της πολλής ζέστης. Ισοφάρισε σε 1-1 με 6-4 νίκες στα γκέιμς του δεύτερου σετ, όμως από εκεί και πέρα ο Στέφανος ανέβασε την απόδοσή του και άλλαξε τακτική.

Από το κάπως συντηρητικό παιχνίδι που έκανε στα δύο πρώτα σετ, πήγε σε πιο δυνατά χτυπήματα θέλοντας να τελειώνει τους πόντους πιο γρήγορα. Τελικά τα κατάφερε και πήρε το τρίτο σετ 6-4, ενώ στο τέταρτο σετ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς «χαλώντας» και την ψυχολογία του Μπαουτίστα που άρχισε σιγά σιγά να εγκαταλείπεται και από τις δυνάμεις του.

Κάπως έτσι, ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος διαγωνιζόμενος που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και πλέον περιμένει να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο που όπως προαναφέραμε θα προκύψει από το ζευγάρι Ναδάλ - Τιαφοέ.