Ο Τσιτσιπάς ενέπνευσε την Οσάκα στην πρόκρισή για τα προημιτελικά

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν η Γιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα και η παλαίμαχη τενίστρια Όλγκα Μορόζοβα για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς ενέπνευσε την Οσάκα στην πρόκρισή για τα προημιτελικά

Μπορεί η Ναόμι Οσάκα να έχει κατακτήσει ένα γκραν σλαμ, το Αμερικανικό όπεν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η 21χρονη Γιαπωνέζα παραδέχθηκε στις δηλώσεις της πως για να καταφέρει σήμερα στην Μελβούρνη να νικήσει την Αναστασία Σεβάστοβα και να προκριθεί στα προημιτελικά του Αυστραλιανού όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα της, εμπνεύστηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στις δηλώσεις της λίγη ώρα μετά το ματς, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όταν έχασα το πρώτο σετ, άρχισα να σκέφτομαι πως είχα ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση την προηγούμενη φορά. Όμως στην συνέχεια μου ήρθε στο μυαλό ο Τσιτσιπάς, που τον είδα χτες να νικάει τον Φέντερερ. Ήρθε εδώ και νίκησε έναν από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου και τότε είπα πως θέλω να το κάνω κι εγώ αυτό».

Τώρα η Ναόμι Οσάκα, Νο 4 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα, Νο 7.

Μορόζοβα: «Ισάξιο ταλέντο με τον Φέντερερ»

Η φιναλίστ του Γουίμπλεντον και του Ρολάν Γκαρός του 1974, σοβιετική τότε τενίστρια, Όλγκα Μορόζοβα δήλωσε ότι θεωρεί τον Στέφανο Τσιτσιπά ισάξιο ταλέντο με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Aναφερόμενη στο γεγονός του αποκλεισμού του Φέντερερ από τον 20χρονο Έλληνα τενίστα σχολίασε ότι «πρέπει να συγχαρούμε όλους τους φιλάθλους του τένις για το γεγονός ότι εμφανίστηκε τέτοιος παίκτης σαν τον Τσιτσιπά. Είμαι τόσα χρόνια στο τένις αλλά με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησα το παιχνίδι του με τον Φέντερερ από την πρώτη μέχρι την τελευταία φάση.

Ξέρετε πως όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που έπαιξαν και οι δύο. Ο Τσιτσιπάς — ένας άνθρωπος που λάτρευε τον Φέντερερ, όπως είπε ο ίδιος στις δηλώσεις του πριν τον παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς σε αυτό το ματς δεν επαναλήφθηκε, όλη την ώρα ήταν εντυπωσιακός στην ταχύτητα και την περιστροφή, ανέφερε η Μορόζοβα στο τηλέφωνο.

Μιλώντας για τον αγώνα τόνισε πως:

«Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι θρύλος και θα παραμείνει. Δεν ήταν ένα ματς που απλά έχασε, με τον τρόπο που έπαιξε. Ηττήθηκε, όντας πολύ συγκεντρωμένος και παίζοντας με ταχύτητα στο μάξιμουμ. Απλά τώρα εμφανίστηκε ένας άνθρωπος του οποίου το ταλέντο είναι ισάξιο με του Φέντερερ».

Τέλος, αναφορικά με τη ρωσική καταγωγή του, μιας και η μητέρα του είναι Ρωσίδα, είπε ότι «είναι πολύ ευχάριστο που ο Τσιτσιπάς έχει ρωσικό αίμα. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη συμπεριφορά του και το ταλέντο του στο παρκέ».