Roland Garros: Ήττα - σοκ για τη Σάκκαρη από την Γκράτσεβα στον 1ο γύρο

Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα έκπληξης στον 1ο γύρο του Roland Garros, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από την άσημη Βάρβαρα Γκράτσεβα.

Roland Garros: Ήττα - σοκ για τη Σάκκαρη από την Γκράτσεβα στον 1ο γύρο

Έκπληξη... μεγατόνων σημειώθηκε στον 1ο γύρο του Roland Garros στο ταμπλό των γυναικών, με θύμα δυστυχώς τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βάρβαρα Γκράτσεβα (Νο88) γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 4-6, 3-6, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί νωρίς-νωρίς από τη συνέχεια του γαλλικού Open.

Κι όμως, η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και έδειχνε να το ελέγχει μέχρι τα μέσα του δεύτερου σετ. Σε εκείνο το σημείο όμως η Γκράτσεβα άρχισε να το πιστεύει και να πιέζει, με τη «Σακ» να χάνει τον ρυθμό της, να αγχώνεται και να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα στη συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε το ματς με 5 άσους αλλά και 6 διπλά λάθη, είχε 15 περισσότερα αβίαστα λάθη από την αντίπαλό της (39-24), ενώ κέρδισε 4/15 πόντους για μπρέικ έναντι 5/6 της Ρωσίδας (που πλέον εκπροσωπεί τη Γαλλία). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σάκκαρη είχε αντιμετωπίσει ξανά πολύ πρόσφατα την Γκράτσεβα στο τουρνουά της Ρώμης και εκεί την είχε νικήσει με χαρακτηριστική ευκολία (6-2, 6-2).

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Σάκκαρη στα παιχνίδια της με την Γκράτσεβα, με την Ελληνίδα να προηγείται πλέον με 2-1 στις νίκες. Η «Σακ», πάντως, αποκλείεται για δεύτερη σερί χρονιά από τον 1ο γύρο του Roland Garros, ενώ στις πέντε τελευταίες συμμετοχές της σε Grand Slam έχει καταφέρει να περάσει στον 2ο γύρο μόλις μία, στο φετινό Australian Open...