Ποιος Τζόκοβιτς; Ο Χατσάνοφ θριαμβευτής στο Παρίσι! (vid)

Ο ανερχόμενος Ρώσος κέρδισε τον «Νόλε» στον μεγάλο τελικό του Paris Masters και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ!

Ποιος Τζόκοβιτς; Ο Χατσάνοφ θριαμβευτής στο Παρίσι! (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε οριακά τον Ρότζερ Φέντερερ στον σαββατιάτικο (3/11) ημιτελικό και εύλογα ήταν το μεγάλο φαβορί στον τελικό της Κυριακής (4/11) με αντίπαλο τον νεαρό Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ. Μόνο που τα προγνωστικά δεν... παίζουν τένις!

Ο 22χρονος Ρώσος έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τον σπουδαίο Σέρβο και σηκώνοντας για πρώτη φορά στη -σύντομη- καριέρα του το βαρύτιμο τρόπαιο του Paris Masters! Και όχι μόνο νίκησε, αλλά το έκανε και σε straight sets, επικρατώντας με 7-5, 6-4.

Δείτε τον τελευταίο πόντο του ματς και τον πανηγυρισμό του Χατσάνοφ:

Πέρα από το γεγονός ότι ο Χατσάνοφ (Νο 18 στον κόσμο) έπαιξε εκπληκτικό τένις απέναντι στον «Νόλε», για να φτάσει μέχρι τον τελικό χρειάστηκε να πετάξει εκτός τουρνουά πολλά ακόμη σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου τένις, όπως οι Ντόμινικ Τίεμ, Άλεξ Ζβέρεφ και Τζον Ίσνερ!

Για τον... κόπο του, αύριο Δευτέρα (5/11) θα... σκαρφαλώσει επτά θέσεις παραπάνω στην κατάταξη της ATP, ανεβαίνοντας από το Νο 18 στο Νο 11! Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Ρώσος που κερδίζει τόσο μεγάλο τίτλο μετά τον Νικολάι Νταβιντένκο το 2009 (είχε κατακτήσει το Shanghai Masters).

Όσο για τον Τζόκοβιτς; Έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον 5ο τίτλο του στο Παρίσι, αλλά και τον 73ο συνολικά στην καριέρα του. Αυτή η ήττα, πάντως, δεν θα κοστίσει την πρωτιά στον 31χρονο Σέρβο, αφού μετά την πρόσφατη απόσυρση του Ναδάλ από το τουρνουά του Παρισιού ο «Νόλε» θα επιστρέψει δεδομένα στο Νο 1 αύριο.