United Cup: Προβάδισμα για την Ελλάδα δια χειρός Τσιτσιπά (vid)

Πρώτη φετινή νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Στίβεν Ντίεζ και τον κέρδισε με 6-2, 6-3, μετά από μία ώρα και 17 λεπτά αγώνα στην Ken Rosewall Arena.

United Cup: Προβάδισμα για την Ελλάδα δια χειρός Τσιτσιπά (vid)

Με την καθαρή επικράτηση του 25χρονου Έλληνα τενίστα, η Εθνική κάνει το 1-0 απέναντι στον Καναδά, και πλέον χρειάζεται απλώς τη νίκη στο tie για να πάρει την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο του United Cup, και συνάμα την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Στην επιστροφή του στις αναμετρήσεις των μονών, μετά τα Nitto ATP Finals στο Τορίνο, ο Στέφανος δεν έδειξε σημάδια ενοχλήσεων στη μέση του, και δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον 32χρονο Καναδό.

Στο 1ο set έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, ξεκινώντας με ένα σερί 3/3 κερδισμένα games, και του ήταν αρκετό για να διαχειριστεί δίχως κινδύνους το προβάδισμά του, και να κλείσει φυσικά το πρώτο μέρος, κάνοντας και 2 break στο ενδιάμεσο.

Χωρίς πολλές διαφορές κύλησε και το 2ο set, με τον Τσιτσιπά να παίρνει από νωρίς ασφαλές προβάδισμα, και να μην επιτρέπει πολλά στον αντίπαλό του όσο σέρβιρε ο ίδιος. Ξεκίνησε ξανά με 3-0, και με διαχείριση της διαφοράς έκανε το 1-0 για την Ελλάδα στη σειρά (6-3).

Ολοκλήρωσε το ματς με 15 winners, 6 άσους, 19 αβίαστα λάθη, αλλά και 2 διπλά σφάλματα. Είχε 3/6 BP ενώ έσωσε το μοναδικό του Ντίεζ στο πρώτο μέρος, και τέλειωσε τις προσπάθειές του έχοντας 90% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service.

Ακολουθεί η αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με τη Λέιλα Φερνάντες, και η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια στοχεύει στη 2η διαδοχική νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ώστε να κλειδώσει την πρωτιά και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αν επικρατήσει η 21χρονη Καναδή, τότε η 1η θέση και η πρόκριση στην 8άδα του United Cup θα κριθεί στο μικτό διπλό. Εκεί αναμένεται να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, απέναντι στους Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Φερνάντες.

Πηγή: tennis24.gr