Μίλμαν: Αποσύρεται μετά το Australian Open

O Τζον Μίλμαν αποκάλυψε πως θα αποσυρθεί μετά το Australian Open του 2024.

Μίλμαν: Αποσύρεται μετά το Australian Open

Μετά το Australian Open της νέας χρονιάς ο Τζον Μίλμαν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο 34χρονος Αυστραλός αποκάλυψε πως πήρε την απόφαση λόγω των πολλών τραυματισμών που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το σώμα μου είναι διαλυμένο. Ήταν μια φανταστική καριέρα, αλλά είμαι έτοιμος να δοκιμάσω κάτι άλλο. Νομίζω ότι στο τέλος κάθε χρονιάς αξιολογείς σε ποιο σημείο βρίσκεσαι σωματικά και πνευματικά. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς και αφού είχα μια ενθαρρυντική αρχή στο Australian Open ήμουν έτοιμος να μπω ξανά δυνατά στο Tour, όμως ο ένας τραυματισμός μετά τον άλλον στη μέση σταμάτησε τη σεζόν για μένα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το επίπεδό μου είναι μέσα στο Top-100, αλλά οι χρόνιοι τραυματισμοί πλέον έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό πράγμα, γνωρίζοντας ότι το επίπεδό μου είναι αρκετά καλό, αλλά το σώμα μου δεν συνεργάζεται».

Η κορυφαία χρονιά του Μίλμαν ήταν αναμφίβολα το 2018 όπου είχε και το καλύτερο πλασάρισμα στην παγκόσμια κατάταξη (Νο. 33), ενώ ήταν και η η χρόνιά που έκανε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του αποκλείοντας τον Νο. 1 (τότε) του κόσμου Ρότζερ Φέντερερ στο US Open φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Στην έως τώρα καριέρα του κατέκτησε τον Νοέμβριο του 2020 το Astana Open.