Nικήφορο ξεκίνημα στο μονό της Αμβέρσας για Τσιτσιπά!

Ο Στέφανος Tσιτσιπάς επιβλήθηκε του Ολλανδού Μπότικ φαν ντε Ζάντσχουλπ (Νο. 67) στον πρώτο του αγώνα για τα μονά στο (250αρι) τουρνουά της Αμβέρσας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του.

Nικήφορο ξεκίνημα στο μονό της Αμβέρσας για Τσιτσιπά!

Αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στον πρώτο του αγώνα στα μονά του τουρνουά της Αμβέρσας.

O έβδομος στην παγκόσμια κατάταξη τενίστας -που μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, στα διπλά, έχουν προκριθεί στα ημιτελικά της (250αρας) διοργάνωσης- επιβλήθηκε 2-0 σετ (7-5, 6-3) του Ολλανδού Μπότικ φαν ντε Ζάντσχουλπ (Νο. 67) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ο Έλληνας τενίστας δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, είδε τον Ολλανδό να του κάνει μπρέικ, αλλά όχι μόνο απάντησε (με το σκορ στο 2-4) αλλά έκανε και δεύτερο στο 6-5 τελειώνοντας το κρίσιμο (και ψυχολογικά) 1ο σετ.

Στο δεύτερο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολλανδό και έφτασε σε άνετη κατάκτηση του για να κάνει το 2-0 και εν τέλει να πάρει την πρόκριση για την 8αδα (9η φετινή του στο tour).

Εκεί το βράδυ της Παρασκευής (20/10, 20:00) ο Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης ανάμεσα στους Ντομινίκ Τιμ και Γιάνικ Χάφμαν, που αγωνίζονται λίγο αργότερα με στόχο την 44η φετινή του επικράτηση.