Στο κυρίως ταμπλό στο Κλουζ της Ρουμανίας η Ματούλα!

Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε και στο 2ο προκριματικό γύρο του τουρνουά του Κλουζ στη Ρουμανία και πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό της 250αρας διοργάνωσης. Μόνο στα διπλά συνεχίζει η Γραμματικοπούλου.

 Στο κυρίως ταμπλό στο Κλουζ της Ρουμανίας η Ματούλα!

Στο ντεμπούτο της στο WTA Tour η Μάρθα Ματούλα βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά!

H 26χρονη Ελληνίδα (Νο 324) νίκησε την Τουρκάλα (No 2 του ταμπλό των προκριματικών), Ιπέκ Οζ με 7-6(7), 4-6, 7-5 έπειτα από τρεις ώρες και 12 λεπτά, κάνοντας το δεύτερο απαιτούμενο «βήμα», στον 2ο προκριματικό του τουρνουά του Κλουζ για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης (250αρα) της Ρουμανικής πόλης.

Υπενθυμίζεται πως στον 1ο προκριματικό η Ματούλα επικράτησε της… γηπεδούχου Μάρα Γκάε, με 6-2, 6-7(5), 6-2, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που ηττήθηκε από την, 25χρονη Ελβετίδα, Σούσαν Μπαντέκι, με 6-3, 4-6, 7-5.

Ωστόσο, το τουρνουά δε τελείωσε για τη Βαλεντίνη, καθώς θα παίξει στα διπλά έχοντας για παρτενέρ της την 32χρονη Γαλλίδα, Ελιξιάν Λεσιμία, και θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα τις Λεολία Ζανζαν (Γαλλία) και Βαλέριγια Στράκοβα (Ουκρανία).

Στη φάση των «32» η Ματούλα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα, Πατρίτσια Τιγκ.