Χάλεπ: Τετραετής αποκλεισμός για την υπόθεση ντόπινγκ

Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών επιβλήθηκε στη Ρουμάνα τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ, η οποία είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Χάλεπ: Τετραετής αποκλεισμός για την υπόθεση ντόπινγκ

Με αποκλεισμό τεσσάρων ετών τιμωρήθηκε η Ρουμάνα τενίστρια, Σιμόνα Χάλεπ, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ακεραιότητας του τένις.

Η 31χρονη είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο αντιντόπινγκ τον Οκτώβρη του 2022 και πλέον θα μείνει εκτός δράσης ως τον Οκτώβρη του 2026, καθώς υπολογίστηκαν και οι έντεκα μήνες που δεν αγωνίζεται.

«Τώρα ξεκινάει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: Mία μάχη για την αλήθεια. Έχω ειδοποιηθεί ότι βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται ροξαδουστάτη σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα, η οποία ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, μιας και είναι ολοκληρωτικά αντίθετη με όλες τις αρχές που μάθει. Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη», είχε πει πέρσι τον Οκτώβρη για την υπόθεσή της η Χάλεπ.