Τένις: Η Αρίνα Σαμπαλένκα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα ανέβηκε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έπειτα από την ήττα-αποκλεισμό της Πολωνής Ίγκα Σβιόντεκ, που εκθρονίζεται από 75 εβδομάδες στην κορυφή.

Τένις: Η Αρίνα Σαμπαλένκα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης

Αλλαγή φρουράς λαμβάνει χώρα στον παγκόσμια κατάταξη του γυναικείου τένις. Η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ ηττήθηκε στις «16» του US OPEN από την Λετονή Γελένα Οσταπένκο με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-1). Έτσι, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο καταληκτικό «γκραν σλαμ» της σεζόν, αλλά ο αποκλεισμός της σημαίνει παράλληλα πως θα πέσει από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από 75 εβδομάδες κυριαρχίας.

Στα «ράνκινγκ» που θα ανακοινωθούν την επόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στην κορυφή η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα, που συνεχίζει στους προημιτελικούς και έχει ήδη περισσότερους βαθμούς στο ενεργητικό της από τη Σβιόντεκ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η 25χρονη Σαμπαλένκα θα καθίσει στον θρόνο του γυναικείου τένις και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την επόμενη Δευτέρα (11/9).

Στους άνδρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πολύ πιο εύκολα αυτήν την φορά σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο κέρδισε τον Κροάτη Μόρναρ Γκόγιο με 3-0 σετ (6-2, 7-5, 6-4) σε λιγότερο από 2,5 ώρες. Στον προημιτελικό ο θρυλικός Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Αμερικάνο Τέιλορ Φριτζ, και όλα δείχνουν πως θα είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό της επόμενης Κυριακής. Εκεί, όποιος κερδίσει θα βρεθεί στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.