Τσιτσιπάς – Στρίκερ 2-3: Με… ανατροπή στην ανατροπή ο Ελβετός προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US OPEN

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-1 σετ και 5-3 στο τέταρτο, αλλά ηττήθηκε από τον Ελβετό Ντομινίκ Στρίκερ (2-3 σετ) και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του US OPEN

Τσιτσιπάς – Στρίκερ 2-3: Με… ανατροπή στην ανατροπή ο Ελβετός προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US OPEN

Σε ένα δραματικό ματς με γεμάτα σετ και... ανατροπή στην ανατροπή, ο Ντομινίκ Στρίκερ επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-2 σετ (7-5, 6-7 (2-7), 6-7 (5-7), 7-6 (8-6), 6-3) και πέρασε στον τρίτο γύρο του US OPEN. Σπουδαίο παιχνίδι, που διήρκεσε τέσσερις ώρες, βρήκε μετά από επικά και γεμάτα σετ τον 25χρονο Έλληνα να προηγείται με 2-1 σετ και 5-3 γκέιμ στο τέταρτο, αλλά εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω.

Ο 21χρονος Ελβετός, αν και νούμερο 128 στην παγκόσμια κατάταξη, υπερκέρασε την απειρία του με την δυναμική, το πολύ τρέξιμο, το κυνήγι στο μπαλάκι σε κάθε πόντο. Από τη στιγμή που «έσβησε» το γκέιμ με το οποίο πήγε να «κλειδώσει» το ματς ο Τσιτσιπάς, κυριάρχησε κόντρα στον αντίπαλό του που ξέμεινε από δυνάμεις και καθαρό μυαλό. Έκανε ανατροπή στην ανατροπή στο ματς μετατρέποντας το εις βάρος του 1-2 σε 3-2 και πανηγύρισε την πρόκρισή του στους «32» του καταληκτικού γκραν σλαμ της σεζόν, στις ΗΠΑ.