Στον τελικό της Κολομβίας Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ

Στον τελικό του WTA 125 τουρνουά στο Μπαρρανκίγια της Κολομβίας προκρίθηκαν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Στον τελικό της Κολομβίας Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ

Οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ νίκησαν με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Σέρβας Νατάλιγια Στεβάνοβιτς και της Ουγγαρέζας Πάνα Ουντβάρντι και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό του Barranquilla Open.

Οι δυο Ελληνίδες διεκδικούν πλέον έναν σπουδαίο τίτλο, στο 125άρι τουρνουά της WTA, παίζοντας την Κυριακή (20/8) στον τελικό απέναντι στις Γιουλιάνα Λιζαραζό και Μαρία Παουλίνα Πέρεθ Γκαρσία από την Κολομβία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει τον τίτλο στα μονά του Vancouver Open στον Καναδά, ένα 125άρι τουρνουά, που είναι μέχρι σήμερα και ο σημαντικότερος που έχει κερδίσει στην καριέρα της.

Στα διπλά δεν έχει κερδίσει τόσο μεγάλο τίτλο, αλλά έχει παίξει σε δυο μεγάλους τελικούς, στο 250άρι της Λωζάνης τον Ιούλιο του 2021 και στο 125άρι της Σεούλ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ούτε η Παπαμιχαήλ έχει κερδίσει τίτλο στα διπλά σε τόσο μεγάλο event, έχοντας παίξει σε άλλον έναν τελικό σε WTA 125 διοργάνωση, τον Νοέμβριο του 2021, στο Μπουένος Άιρες.