Hopman Cup: Νικητής και στο χώμα της Γαλλίας ο Αλκαράθ, με ανατροπή 2-1 τον Γκοφέν!

Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν... κάθεται σε ησυχία, καθώς λαμβάνει μέρος και στο χωμάτινο τουρνουά Hopman Cup στη Γαλλία, όπου κέρδισε με ανατροπή και 2-1 σετ τον πολύπειρο Νταβίντ Γκοφέν.

Hopman Cup: Νικητής και στο χώμα της Γαλλίας ο Αλκαράθ, με ανατροπή 2-1 τον Γκοφέν!

Ούτε για λίγο καιρό δεν... ξαποσταίνει ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο υπερταλαντούχος Ισπανός, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του στο Wimbledon επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Hopman Cup που διεξάγεται στη Νις της Γαλλίας!

Και μάλιστα το έκανε με επιτυχία, έστω και αν... κουβαλάει την κούραση του Wimbledon και παρότι πρόκειται για μετάβαση από το γρασίδι στο χώμα, αλλά και από τις ήπιες καιρικές συνθήκες της Αγγλίας στην αφόρητη ζέστη της Νις.

Οι δυσκολίες της απότομης αλλαγής αλλά και της εύλογης κόπωσης ήταν φανερές και στο κορτ, εκεί όπου ο Αλκαράθ έχασε το πρώτο σετ απέναντι στον Νταβίντ Γκοφέν, ενώ βρέθηκε και πίσω με μπρέικ και 3-4 στο δεύτερο σετ.

Ωστόσο, το «παιδί-θαύμα» του παγκόσμιου τένις είχε την απάντηση. Με ανατροπή διαρκείας κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά με 4-6, 6-4, (10-8), κάνοντας μάλιστα το 2-1 στις αναμετρήσεις του με τον έμπειρο Βέλγο.

Παράλληλα, ισοφάρισε σε 1-1 για την Ισπανία στην ομαδική κόντρα με το Βέλγιο, καθώς νωρίτερα η έτερη εκπρόσωπος της Ιβηρικής στη Νίς, Ρεμπέκα Μασάροβα, είχε ηττηθεί με 6-7 (3), 6-2, (5-10) από την Ελίζ Μέρτενς.