Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς - Θα διεκδικήσει το 24ο grand slam

O Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε 6-3, 6-4, 7-6 (4) τον Γιανίκ Σίνερ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Wimbledon, διευρύνοντας κι άλλο το νικηφόρο του σερί (34η νίκη) στο γρασίδι.

Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς - Θα διεκδικήσει το 24ο grand slam

Αυτή θα είναι η 9η εμφάνιση του Σέρβου σε τελικό Wimbledon, έχοντας κερδίσει τους επτά από τους οκτώ προηγούμενους. Πλέον θα διεκδικήσει το 24ο Grand Slam της καριέρας του.

Ενα break σε κάθε σετ ήταν αρκετό για τον «Νόλε» για να πάρει προβάδισμα με 2-0. Στο πρώτο σετ το πέτυχε από το ξεκίνημα, προηγήθηκε 3-0 και, αφού έσωσε ένα break point στο 5ο γκέιμ, έφτασε ως το 6-3.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ, όπου ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε 3-1 με break, ο Σίνερ πλησίασε στο αμέσως επόμενο γκέιμ να ισορροπήσει τα πράγματα, αλλά δεν τα κατάφερε και το 6-4 ήρθε φυσιολογικά. Στο τρίτο σετ ο Ιταλός επέστρεψε από το 0-40 στο τρίτο γκέιμ και στο 5-4 είχε δύο σετ-μπολ, όμως ο Σέρβος απάντησε με τέσσερις διαδοχικούς πόντους και κράτησε το σερβίς του.

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ, όπου αρχικά ο Σίνερ προηγήθηκε 3-1, αλλά ο Τζόκοβιτς πήρε έξι από τους επόμενους επτά πόντους, έφτασε στο 7-4 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.